Пацијенткиња Сунчица Величковић се јавно захвалила доктору и физиотерапеутима Службе за физикалну медицину и рехабилитацију Здравственог центра Врање

Сунчица Величковић се јавно захвалила доктору Драгиши Михајловићу и медицинском особљу Службе за физикалну медицину и рехабилитацију која је једна од најбољих а многи ће сигурно рећи да је њено особље најљубазније у Здравственом центру Врање.

"У Служби за физикалну медицину и рехабилитацију раде 4 лекара и 17 терапеута што је недовљно за двосменски рад. 

За првих 6 месеци у току 2018. године у овој служби прегледано је 10 200 пацијената.“ - каже начелник др Драгиша Михајловић.

„До краја године очекиван број пацијената је око 22 000. У просеку на дневном нивоу је то 120 пацијената, где један пацијент прима до 4 терапије али због болести и природе повреде то буду врло често 5 и више терапија.

По позиву, лекари и физиотерапеути пружају здравствене услуге на гинекологији новорођеним бебама на неонатологији, пацијентима који се лече на неурологији, ортопедији, коронарној, хирургији, инфективном, …

Пацијенти са повредама , церебрално васкуларни и са парализом живаца не чекају, имају приоритет и ту нема заказивања. Због тога али и због због тога што се по потреби у служби ургентно збрињавају пацијенти, велике су гужве.“ – истиче др Драгиша Михајловић.

Сунчици Величковић, пензионерки, бившој радници фабрике обуће Коштана, срчаној болесници која је пала и повредила леву руку у пределу рамена и надлактице нису сметале гужве.

Пуна је речи хвале за све здравствене раднике који су јој помогли у збрињавању повреде и каснијем лечењу: 
"Правила морају да се поштују, чекала сам на ред." – каже она.

„Могла сам без руке да останем да није било др Драгана Петковића, ортопеда и др Драгише Михајловића, специјалисте физикалне медицине. Могу оловку да узмем у руку, да се потпишем. Ништа нисам могла након повреде а сада после 5 месеци рехабилитације на Физикалној облачим се сама, обављам све кућне послове сама и могу да се сама окупам.“ – задовољна је Сунчица Величковић и због тога је одлучила да се обрати руководству Здравственог центра Врање и јавно се захвали свим здравственим радницима који су учествовали у њеном лечењу и опоравку.

 „Њихова помоћ не може да се плати новцем, плус и љубазност ... то је немерљиво.“ – каже захвална Сунчица, мислећи притом на све терапеуте, лекаре и хигијеничарку ове службе која јој је помагала да се креће и узима терапију: "Кад осетим бол, реагују одмах!".


"Сунчица Величковић је једна од оних која се јавно захвалила, нама се свакодневно захваљују пацијенти.“– каже др Драгиша Михајловић и наставља: „ За лекаре је веома важно кад пацијенти препознају њихову посвећеност пацијентима. То им помаже да постигну мотивацију код њих, јер пацијенти онда боље прихватају терапију и настављају да кући раде онако како треба и шта им се пропише а све у циљу да се што пре оспособе и врате свакодневним обавезама и животу.“