Унапређење комуникације између Здравственог центра Врање и Саобраћајне полиције

Директорка Здравственог центра Врање, др Љиљана Антић данас је на заказаном састанку са начелником Саобраћајне полицијске испоставе за Врање, Гораном Филиповићем  договорила унапређење сарадње која је имала за циљ спровођење боље комуникације, односно ефикасније прикупљање и достављање података о саобраћајним незгодама на територији Пчињског управног округа за који је надлежна Саобраћајна полиција са седиштем у Врању.

Систем прикупљања података о саобраћајним незгодама је у погледу функционисања и у погледу квалитета и тачности унетих података и до сада функционисао беспрекорно. Новина је  у том смислу што ће Саобраћајнoj полицијскoj испостави за вршење увиђаја у Врању, као и службеном лицу које врши увиђај саобраћајне незгоде са повређеним лицима бити омогућено да интегрално све лекарске извештаје након саобраћајне незгоде добију обједињене на једном месту у Служби за пријем и збрињавање ургентних стања по угледу на све Клиничке центре и велике здравствене системе у земљи какав ће бити и Здравствени центар Врање након отварања Новог Хируршког блока.

Овом приликом оцењен је квалитет система прикупљања података о саобраћајним незгодама и то на основу: начина уноса података о саобраћајним незгодама, комуникације између служби у Здравственом центру Врање и Саобраћајне полиције, комплетност података, тачности унетих података, унакрсне провере тачности података, начину обраде података.

Заједнички закључак је да је систем прикупљања података о саобраћајним незгодама који постоји и функционише добар и да ће у значајној мери бити унапређен постигнутим договором.

Директорка Здравственог центра Врање, др Љиљана Антић ће нови систем прикупљања и достављања података о саобраћајним незгодама Саобраћајној полицији представити свим релевантним службама на следећем Стручном колегијуму Здравственог центра Врање који је заказан за петак, 23. новембра 2018. године када ће систем почети да се примењује.