Хуманост на делу

Душица Ристић је са својим супругом и пријатељима покренула акцију путем Фејсбука да се обезбеде средства за пакетиће за сву болесну децу на Дечијем одељењу Здравственог центра у Врању.

Припремљено је двадесет пакетића са слаткишима, играчкама, новогодишњим украсима и на велику радост малишана који се лече у врањској Болници пакетићи су подељени.

Душица Ристић од 2011. године живи и ради у Дубаију и бави се неуролингвистичким програмирањем. У Србији је студирала енглески и шпански, радила као стјуардеса у ЈАТ-у а потом и у Емиратима. Завршила је обуку за пилота у Америци на Флориди и поседује сертификат мотивационог говорника.

Хуманитарним радом се бавила у Африци од 2013. до 2017. године. Обишла је и организовала помоћ за децу у Сенегалу, Гани, Кенији ... Написала је књигу о томе Melody Nay Stories  која се од пре неколико дана налази на полицама Библиотеке "Бора Станковић".

Тренутно је у свом родном Врању и даривањем пакетића болесним малишанима у врањској Болници, хтела је да са својим пријатељима покаже да друштвене мреже могу да се искористе на најбољи могући начин када демонстрирају хуманост на делу.

Акцијама даривања пакетића најмлађим пацијентима у Здравственом центру у Врању обезбеђен је континуитет и сва деца која су у време пре новогодишњих празника била на Дечијем одељењу добила су пакетиће. 

Менаџмент Здравственог центра Врање је обезбедио донације како би малишани који ће се 31. јануара затећи на Дечијем одељењу  добити чоколадице и сокиће а сви остали пацијенти, по први пут ће уз оброк, тог дана добити и богат новогодишњи колач.

Додатак: фотографије: 31. децембар 2018. године.