Донације: холтер притиска за Интерно и инхалатор за Педијатријско одељење

Здравствени центар Врање добио је данас две вредне донације, медицинске апарате: холтер притиска за Интерно и дигитални инхалатор за Педијатријско одељење.

- Донације су постале свакодневница у Здравственом центру Врање и желим да похвалим сва предузећа и појединце који на овај начин исказују своју друштвену ангажованост, јер на крају сви смо ми потенцијални пацијенти ове здравствене установе - рекла је овом приликом директорка Здравственог центра Врање, др Љиљана Антић и додала - Холтер притиска вредности 250 хиљада динара је донирало једно врањско предизеће чији власник жели да остане анониман, инхалатор вредности 60 хиљада динара је донација Дејана Антића, доктора историјских наука који је новчани део 31. јануарског признања Града Врања донирао онима који су наши најмлађи и најважнији пацијенти.

- Свака донација значи унапређење рада, дијагностике и лечења и крајњи циљ је ефикаснија здравствена заштита за наше грађане. Лекари ће на овај начин унапредити свој рад - додао је управник Опште болнице Врање, др Саша Ђорђевић - Циљ нам је да смањимо одлив пацијената ка приватним ординацијама.

- Са већ постојећим холтером притиска, овим који смо данас добили и очекујемо донацију још једног оваквог апарата који је намењен пацијентима којима се ради 24-оро часовни мониторинг срчаног ритма и притиска, сасвим сигурно ћемо смањити листу чекања за ову здравствену услугу и бићемо у могућности да омогућимо праћење притиска на холтер апаратима за 100 пацијената на месечном нивоу- истакао је начелник Службе за интерну медицину, др Милан Младеновић.

Образлажући разлоге због којих се донатор одлучио да Здравственом центру Врање и Служби педијатрије донира инхалатор, Дејан Антић је рекао да је Врање најјужнија етничка тачка наше земље и да улагање у науку, здравство, културу јесте заправо улагање у будућност.

- Сваки појединац или организација из Врања треба да улаже у Врање јер на тај начин улажу у Србију - нагласио је Дејан Антић.