Гроздана Олујић била је донатор књига Здравственом центру Врање

Књижевница, славни романсијер, бајкописац, есејиста и преводилац Гроздана Олујић преминула је у 85. години у Београду.

Подсећамо да је Гроздана Олујић прошле године, донирала Здравственом центру Врање неке од наслова из свог богатог стваралаштва.

Поред свих најважнијих домаћих награда - три награде Змајевих дечјих игара, признања "Политикиног забавника", "Младо поколење2, "Златни лептир", "Стара маслина", НИН-ова награда, "Бора Станковић" за целокупно дело, Гроздана Олујић добила је и награду Светске академије за уметност и културу.

Књиге су јој преведене на 36 језика.

У акцији „Kњига за здравствени центар", коју је покренуло Удружење Центар за медијску транспарентност и друштвену одговорност (ЦМТДО), прикупљено је преко 2000 наслова за потребе мини болничких Библиотека.

Акцији донирања књига библиотеци Здравственог центра Врање до сада придружила се и Народна библиотека Србије са 373 примерака књига и 180 публикација, градска библиотека "Бора Станковић", Секција за уметност, културу и хуманост Српског лекарског друштва и многи појединци.

- Подсећамо да је акција и даље у току и да сви који желе могу обогатити болничке Библиотеке - рекла је председница Управног одбора Удружења за медијску транспарентност и друштвену одговорност, Јелена Стојковић поводом недавне донације књига Служби за психијатрију и додала - Недавно смо један мањи број књига доставили Дневној психијатријској Болници у Врању.

Ово одељење заиста има простор и људе који се труде да на сваки начин оплемене околину у којој раде, како би пацијентима било што удобније. Библиотека у овој болници је уфази опремања те позивамо све љубитеље писане речи да дају допринос опремању - закључила је Јелена Стојковић.