Међународни дан медицинских сестара

Национална асоцијација удружења здравствених радника Србије добровољна, струковна организација Удружења здравствених радника и здравствених сарадника, наставника стручних и високих школа са територије Републике Србије организује 12. маја 2019. године Централну Академију у Врању поводом Међународног дана сестара.

- Организација Свечане академије је велика част и понос наше регионалне подружнице Националне асооцијације удружења здравствених радника Србије после непуне године од оснивања у Пчињском округу, истакла је Јасмина Ристић, председница НАУЗР-а за Пчињски округ.

-Истовремено то је и велика обавеза као и наш задатак да професији медицинске сетре у потпуности повратимо значај и место које јој заслужено припаду у друштву као једном од стубова медицине. Утицај медицинских сестара и техничара на оздрављење пацијената и на њихов свеукупни опоравак је од изузетног значаја. Медицинске сестре и техничари обављају племенит, хуман, изузетно одговоран и тежак посао и истовремено на најнепосреднији начин брину о људима, деци, нашим најстаријим грађанима онда када им је најтеже - додаје Јасмина Ристић.

"Управљање људским ресурсима на Клиници за неурологију Клиничког центра Крагујевац" је препоручена тема коју ће овом приликом презентовати свс Наташа Јевтовић.

Уз свечани програм Национална асоцијација удружења здравствених радника Србије доделиће награде и признања медицинским сестрама (техничарима) које су својим залагањем допринеле унапређењу струке.