Служба Физијатрије добила нове просторије после 40 година

У Здравственом центру (ЗЦ) у Врању у уторак су отворене реновиране просторије Службе физикалне медицине, некада смештене у згради где се налазио ПТО, а од данас службе која ће функционисати у згради бивше Трансфузије.

- Услови за пресељење ове службе створили су се преласком служби Патологије и Трансфузиологије у зграду новог хируршког блока.

Просторије су адаптиране за потребе физикалне медицине, а два и по месеца рада и труда уложено је да се просторије прилагоде потребама ове службе - казала је на отварању в.д. директорка ЗЦ Љиљана Антић.

Начелник Физијатрије Драгиша Михајловић нагласио је да је одељење реновирано ангажманом запослених, руководства ЗЦ и спонзора.

- Добили смо нови простор после 40 година и то је само по себи велики помак у раду ове службе.

Свима смо захвални, као и многим хуманим људима који су нам помогли у реновирању.
 
 
 
 
 
 
Реновирање ових просторија ће нама унапредити услове рада, имамо већи простор, а сви осигураници који долазе да се лече имаће боље и унапређеније терапије, у суштини све је у служби пацијената.


Најзначајнији детаљ је да смо добили просторију за рехабилитацију деце до три године, бебице ће моћи одмах после рођења, када за тим постоји потреба, да долазе код нас на рехабилитацију - казао је Михајловић. 

Управник Опште болнице Врање хирург Саша Ђорђевић нагласио је да су ученици са физиотерапеутског смера Средње медицинске школе Др Изабел Емсли Хатон у Врању дали велики допринос приликом реновирања и уређивања нових просторија Службе за физикалну медицину и рехабилитацију.


Служба за физикалну медицину у Врању има 22 запослена.

Пружају услуге ортопедским неуролошким, педијатријским, неонатолошким пацијентима, потом пацијентима спортске медицине, инфективног одељења и сл.

У служби су запослена четири лекара, док остатак колектива чине виши и средњи терапеути.

Лекари дневно имају најмање 100 до 120 пацијената, а до 500 пацијената дневно дође код терапеута за терапије. 
 
 

 

 ВЕЋИ ПРОСТОР, МАЊАK ЉУДСТВА

Убудуће ће Служба физикалне медицине имати три пута већи простор од оног који им је до сада стајао на располагању.

- Овај број запослених није довољан, потрудићемо се да уз помоћ руководства нађемо решења да запослимо одређени број људи да бисмо адекватније одговорили потребама пацијената - нагласио је начелник Михајловић.
 
 

Извор: Vranje News (https://www.vranjenews.rs/news/slu%C5%BEba-fizijatrije-dobila-nove-prostorije-posle-40-godina-fotovideo)