Ин Мемориам: др Душан Стојковић


У саобраћајној несрећи која се у понедељак рано ујутро догодила на аутопуту код Предејана, смртно је страдао доктор Душан Стојковић, лекар Гинеколошког одељења Здравственог центра у Врању.

Доктор Душан Стојковић је рођен 11. јануара 1954. године у Бабиној пољани, Општина Трговиште.

Дипломирао је на Медицинском факултету  Универзитета у Нишу 26. септембра 1980. године и почео да ради као доктор медицине исте године (27.09.1980. године) у Дому здравља у Трговишту, где је у једном периоду радио као начелник Гинеколошког диспанзера а потом и као директор Дома здравља Трговиште.

Специјалистичке студије из акушерства и гинекологије завршио је такође у Нишу 24. маја 1989. године.

У Дому здравља у Врању почео је да ради од 1993. године, као лекар специјалиста гинекологије и акушерства где је обављао функције шефа одсека за планирање породице у тадашњем Гинеколошком диспанзеру. Био је и шеф одсека за специјалистичко – консултативну заштиту у Дому здравља Врање.

У Служби за гинекологију и акушерство Опште болнице Врање почео је са радом од 1. фебруара 2000. године, где је водио одсеке за стерилитет, за конзервативну гинекологију, за пуерперијум и на крају одсек за ултразвучну дијагностику.

Био је пре свега добар човек и као доктор и колега омиљен у Служби за гинекологију и  акушерство и у целом колективу Здравственог центра Врање.

 Доктор Душан Стојковић оставио је неизбрисив траг и дао  велики допринос развоју врањског здравства.