IT HealthCare 2 - шаблон joomla Продвижение
zcvranje

zcvranje

среда, 08 август 2018 17:07

3

среда, 08 август 2018 17:07

2

среда, 08 август 2018 17:06

slider1

Јуче је у центру Врања обележен Светски дан без дуванског дима под слоганом:„Дуван – претња развоју“ реци не дувану: заштити здравље,смањи сиромаштво и допринеси развоју.Стални партнери:Центар за превенцију са поливалентном патронажом,Црвени крст Врање,

недеља, 04 јун 2017 14:48

банери

           

 

Превентивни центар са поливалентном патронажном службом

Начелник службе: Др Драган Пешић

Главна сестра: М.с. Наташа Милановић 8221

Хало беба 017/ 414-581

Превентивни центар 017/ 405-071

субота, 03 јун 2017 22:39

Служба кућног лечења

Служба кућног лечења

Начелник службе: Др Светлана Планинска

Главна сестра: М.с. Александра Николић

017/ 420-918

УПРАВЉАЊЕ  МЕДИЦИНСКИМ ОТПАДОМ У ДОМУ ЗДРАВЉА ВРАЊЕ

Увођење јединственог система управљања медицинским отпадом у здравствени систем, Дом здравља Врање је приступио Пројекту Министарства здравља „Техничка подршка у управљању медицинским отпадом“, у циљу заштите животне средине и здравља људи.

Циљ Пројекта Министарства здравља „Техничка подршка у управљању медицинским отпадом“ је развој успешног и ефикасног система раздвајања, сакупљања, обележавања, складиштења, третмана и одрлагања медицинског отпада ради повећања безбедности запослених у здравству, корисника здравствене заштите као и целокупног становништва.

У Дому здравља у Врању поступак раздвајања, сакупљања, обележавања, складиштења и транспорта врши се на следећи начин:

Инфективни отпад: Туфери,завоји, газе, употребљени шприцеви, рукавице, посуде за мокрење, шпатуле пакују се у жуте кесе које након што се напуне две трећине чврсто везују, обележавају и тако одлажу, након чега се односе до приручног складишта које је видно обележено у кругу Дома здравља а након тога се транспортује у покретним затвореним контејнерима до централног места третмана .

Оштри предмети: Игле, ланцете, скалпели, поломљено стакло, употребљене ампуле одлажу се у специјалним чврстим пластичним кутијама жуте боје, а након што се напуне, затварају се на два клика и тако одлажу у приручном складишту Дома здравља.

Комунални отпад: Сав незагађен отпад, картон, фолија од шприца и каниле, кутија од ампули, пакују се у црним кесама и тако одлажу .

Прикупљање медицинског отпада се врши два пута дневно у зависности од количине отпада и по стриктном распореду и утврђеној путањи (да би се избегао контакт прљаво-чисто) односи до централног места за третман, где се отпад стерилише у аутоклавима за стерилизацију. У овај Пројекат су укључени околни Домови здравља који су у саставу Дома здравља Врање као и све здравствене станице и амбуланте.

Просечно прикипљен  медицински отпад из Дома здравља Врање као и осталих Домова здравља, здравствених станица и амбуланата које су у саставу Дома здравља Врање је око 1500 кг месечно.

 

Страна 1 од 7

Newsletter

Да ли желите да примате вести са нашег сајта на Ваш маил

Контактирајте нас

 

ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
Ј.Ј.Лунге 1
Врање, 17500


    Телефон : +381 17 421 550

 

zcvranje@verat.net