Имунизација становништва у селу Ћуковац

За вакцинацију против корона вируса у селу Ћуковац, пријавило се око 50 мештана овог села, који су могли да бирају између вакцине кинеског произвођача вакцина Синофарм и Фајзерове вакцине, при чему су се грађани у већини исказали интересовање за кинеску вакцину.

У Ћуковцу је први вакцину примио један од најстаријих становника овог села, Сотир Ристић (1932-го годиште), стар 89 година. Деда Сотир иако стар али виталан, добро чује, добро види а изнад свега одлично памти, памти и прича да је све вакцине примио и да је увек слушао своју државу. Сада је и захвалан држави што му је омогућила да вакцину прими на свом кућном прагу.

"У селу Ћуковац је данас било доста људи старије доби који су дошли да се вакцинишу. Било је наших грађана са различитим врстама алергија, са срчаном маном, мештана који су се изборили са онколошким болестима, много интернистичких пацијената и ја сам данас, овде у Ћуковцу, поред организације вакцинације са сваким од њих разговарала и пружила медицинску помоћ и као лекар интерниста." - изјавила је директорка Здравственог центра Врање, др Љиљана Антић и додала:

"Желим данас да све подсетим да вакцина штити од свих мутација вируса и да је подједнако безбедна. Иако је код нас тренутно најзаступљенији британски сој вируса, неминовно је и извесно да ће се у нашој земљи појавити и бразилски и афрички сој вируса који се шири светом.

Оно што морам да истакнем јесте да и даље у нашим ковид болницама имамо пацијенте са тешким облицима болести изазваних корона вирусом и на жалост, и даље бележимо смртне исходе. Досадашња искуства у лечењу пацијената заражених Ковид-ом 19 доказала су да пацијенти који су вакцинисани у случајевима заражавања корона вирусом лакше облике болести.".

"Проценат заражавања се смањује и ми се надамо да ће однос између позитивних у односу на укупун број узорака у наредним данима бити мањи. Из тог разлога у могућности смо да мештанима села Ћуковац омогућимо да сваког четвртка у преподневној смени имају лекара и медицинску сестру у својој здравственој амбуланти. То ће им свакако олакшати да лакше добију здравствену заштиту и ту пре свега мислим на њихове старије грађане." - нагласила је др Љиљана Антић данас у селу Ћуковац. 

 

             

 

Newsletter

Да ли желите да примате вести са нашег сајта на Ваш маил

Контактирајте нас

 

ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
Ј.Ј.Лунге 1
Врање, 17500


    Телефон : +381 17 421 550

 

zcvranje@verat.net