Више од 500 ревакцинација и између 200 и 300 првих доза је статистика масовне имунизације становништва у Спортској хали, ових дана

У оквиру масовне имунизације становништва у у Спортској хали у понедељак, 10. маја укупан број датих вакцина прве и друге дозе износио је 617.
Према плану ревакцинације за данас другу дозу вакцина у Спортској хали и Врањској Бањи према вакцинама примиће: 
- Врање: Кинеска вакцина II доза: 76
- Врање Астра Зенека II доза: 172
- Врање Фајзер II доза: 206
- Врање Астра Зенека II доза: 100 (2 смена)
- Врање Руска вакцина II: 11
- Врањска Бања Кинеска вакцина II доза: 9
- Врањска Бања Фајзер II доза: 4 грађана.
Ревакцинација је данас по плану за 20 запослених у предузећу Минекс у погону у Лепеници.
Упоредо са ревакцинацијом ради се вакцинација првом дозом вакцине без заказивања и пријављивање на портал еУправе.
 
Доктор Милош Павловић је од самог почетка вакцинације у јануару, почетком године на послу координатора за имунизацију у Здравственом центру Врање.
"У почетку је вакцинација била организована по приоритетима, за здравствене раднике и за старије становништво, али и тада у том почетном периоду нисмо враћали људе, свако ко је дошао да прими вакцину, уз преглед и према важећим протоколима добио је вакцину." - сећа се тих првих дана вакцинације, др Милош Павловић и наставља:
"Са масовном имунизацијом становништва за вакцину су почели да се пријављују и млађи људи. У време када смо кренули да радимо у Спортској хали било је дана када смо имали и до хиљаду људи који су у току једног дана примили своју прву дозу вакцине. Ових дана је такође повећано инетресовање наших грађана за вакцинацију тако да имамо и до 500 наших грађана који у Спортској хали добијају другу дозу вакцине и истовремено, дневно се између 200 и 300 грађана вакцинише првом дозом вакцине."
У Спорсткој хали вакцинални пунктови су отворени за вакцинацију од 8:00 до 20:00 часова свих дана у недељи и викендом.
"Закључно са данашњим даном укупно је дато 40666 доза вакцина (Кинеска, Фајзер, Руска, Астра Зенека), број вакцинисаних грађана Републике Србије у Врању првом дозом вакцине (Кинеска, Фајзер, Руска, Астра Зенека) је 21887, број вакцинисаних другом дозом (Кинеска, Руска и Фајзер) је 17840, док је број вакцинисаних грађана Републике Северне Македоније првом дозом (Кинеска, Фајзер, Руска, Астра Зенека) 949". - поносан је на бројке о масовној имунизацији становништва у Врању, др Милош Павловић.
 
 
 
 
 
 
             

 

Newsletter

Да ли желите да примате вести са нашег сајта на Ваш маил

Контактирајте нас

 

ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
Ј.Ј.Лунге 1
Врање, 17500


    Телефон : +381 17 421 550

 

zcvranje@verat.net