Последњег дана маја укупан број датих доза вакцина на пункту у Спортској хали Врање износи 1161

"Укупан број датих доза вакцина на главном вакциналном пункту у Спортској хали у Врању јуче је износио 1161 доза датих вакцина.

Укупан број датих вакцина прве и друге дозе (Кинеска, фајзер, Руска и Астра Зенека) од почетка масовне имунизације становништва у Врању до данас је 47839.

Број грађана Републике Србије који је вакцинисан првом дозом је 25839, број оних који су примили прву и другу дозу вакцине је 20751. 

Укупан број вакцинисаних грађана Републике Северне Македоније је 1105, од којих је прву и другу дозу вакцине примило 816 наших јужних суседа." - навела је податке са пресеком за 31. мај 2021. године директорка Здравственог центра Врање, др Љиљана Антић и додала:

"Вакцина има, наши грађани могу да бирају између четири вакцина различитих произвођача, и опет позивам све људе који се до сада нису вакцинисали да то учине јер  је свако од нас подједнако битан.

Не можемо да успемо ако не будемо уједињени против вируса Ковид 19. Као и увек до сада, показало се да заједништво побеђује и посебно се обраћам младима на којима је задатак да се пандемија после више од 15 месеци тешке борбе коначно стави под контролу." - поручила је др Љиљана Антић.

 

"Успешном вакцинацијом и смањем броја пацијената у Kовид амбуланти, вратили смо лекаре у сеоске амбуланте, као и у истуреним амбулантама у граду, тако да нонковид амбуланта у згради АТД-еа ради понедељком, средом и четвртком, а једанпут недељно раде амбуланте у Доњем Врању четвртком и средом у Огледној станици.

У Здравственој станици у Власу поред доктора опште праксе који ординира сваког дана, четвртком ће мештани овог руралног подручја Града Врања имати стоматолога и гинеколога.
У Kривој Феји средом и петком раде лекари опште праксе у тиму са медицинском сестром-техничарем, док у осталим сеоским амбулантама, као што је Дубница, Вртогош, Ратаје, Kорбевац и Ћуковац за сада се иде једанпут недељно, али ће у тим истим амбулантама бити организован већи број одлазака, како се буде смањивао број ковид пацијената." - рекла је управница Дома здравља Врање, др Марина Џикић након данашњег обиласка амбуланти у сеоским срединама.

             

 

Newsletter

Да ли желите да примате вести са нашег сајта на Ваш маил

Контактирајте нас

 

ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
Ј.Ј.Лунге 1
Врање, 17500


    Телефон : +381 17 421 550

 

zcvranje@verat.net