У Ковид амбуланти АТД-а дежурне само две екипе

Према извештају за Ковид амбуланту АТД-а за 1. јун 2021. године укупан број прегледа био је 67, од тога број првих прегледа је износио 33, број контролних прегледа 34, урађених лабораторијских прегледа је 33, PCR тестова је 2, антигенских 36, од чега је само један био позитиван на Ковид 19. Рентгенских снимака плућа и срца је урађено за 13 особа и код 6-оро пацијената је дијагностикована бронхопнеумонија. 

У периоду од 23. марта 2020. године до 1. јуна 2021. године у овој Ковид амбуланти урадђено је 61767 прегледа, PCR тестова 6734, антигенских 19283. Лабораторијских прегледа је било 42340 а рентгенских снимака плућа и срца 38229.

"У последњих месец дана мањи је број позитивних случајева, клиничка слика је блага али искуства су показала да и у таквим случајевима врло лако може да дође до погоршања. Пацијенти се сада јављају углавном без температуре или се блага температура јави током дана, са боловима у грлу, кашљем и кијавицом." - напоменула је координаторка Ковид амбуланте, др Стефана Младеновић уз напомену да су и даље заступљене све старосне структуре и да подједнако далазе и млађи и сатрији пацијенти.

"Оно што је карактеристично за овај период јесте да нисмо имали пацијенте који су вакцинисани а да након PCR или антигенског тестирања буду позитивни на Ковид 19." - додала је др Стефана.

"Од 31. маја у згради АТД-а почеле су да раде нонковид амбуланте (Собина и Горња чаршија), телефонским путем се заказују прегледи и прописивање терапија и води се рачуна да се прегледи организују тако да се не стварају гужве, како би се испоштовале прописане епидемиолошке мере. Зато апелујем на све наше грађане да поштују заказани термин." - истакла је координаторка Ковид амбуланте, др Стефана Младеновић.

 

 

             

 

Newsletter

Да ли желите да примате вести са нашег сајта на Ваш маил

Контактирајте нас

 

ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
Ј.Ј.Лунге 1
Врање, 17500


    Телефон : +381 17 421 550

 

zcvranje@verat.net