Здравствена амбуланта у компанији Симпо ад без прекида у раду

Ружица Стевановић, млада докторица своје прво радно искуство, стекла је у Kовид амбуланти АТД-а где је радила без престанка од априла прошле године.

"Најтеже је било оних дана када смо имали по 450 прегледа дневно, међу њима и пацијената са тешким клиничким сликама, онколошких пацијената. Било је тешких тренутака када је било троје, четворо пацијената за редом са гушењем, где су нам боце са кисеоником биле спас да ти људи преживе.

Ови зидови у Ковид амбуланти да могу само да говоре била би то заиста тешка сведочења, овако су неми сведоци шта смо све преживели борећи се против невидљивог непријатеља и наши пацијенти и ми здравствени радници." - присећа се др Ружица Стевановић и наставља:

"Скоро је нестварно да се вратимо патологијама које смо имали пре Ковида 19 и да наставимо да радимо како се радило раније. Опрез, без опуштања уз веру да заиста завршавамо са короном и стављамо под контролу пандемију су и даље неопходни, то се подразумева." - јасна је др Ружица.

"Докторица Ружица Стевановић од данас је распоређена у амбуланти компаније Симпо зато што је докторица Мирослава Спасић у припреми за одлазак у пензију. С обзиром на то да је број заражавања нових пацијената корона вирусом смањен, могли смо да реагујемо одмах и обезбедимо нову докторицу и континуитет у раду амбуланте у компанији Симпо.

У овој нашој амбуланти која је у склопу Службе за здравствену заштиту радника имамо 1330 активних картона. Част је и привилегија радити као лекар у овој амбуланти у којој су радили неки од највећих доктора које је изнедрило наше Врање." - рекла је директорка Здравственог центра Врање, др Љиљана Антић која је данас са др Ружицом Стевановић примљена код генералног директора компаније Симпо у Врању, Слађана Дисића и истакла је овом приликом, да је сарадња и подршка коју Здравствени центар Врање има и добија у континуитету од компаније Симпа одувек била велика а у периоду борбе против пандемије Ковидом 19, немерљива и драгоцена у сваком погледу.

Из компаније Симпо истичу да је по први пут, руководство Здравственог центра Врање овако брзо реаговало у случним ситуацијама и одмах обезбедило замену за доктора који престаје са радом у амбуланти. Запосленима у компанији Симпо је од великог значаја да одмах у свом кругу где раде могу да добију сву потребну примарну здравствену заштиту, а о квалитету здравствене услуге сведоче и бројни запослени компаније Симпо који настављају да се овде лече у   амбуланти и после одласка у пензију.

             

 

Newsletter

Да ли желите да примате вести са нашег сајта на Ваш маил

Контактирајте нас

 

ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
Ј.Ј.Лунге 1
Врање, 17500


    Телефон : +381 17 421 550

 

zcvranje@verat.net