Вакцинација и даље примарна - циљ је спречити пренос и циркулацију вируса

Директорка Здравственог центра Врање, др Љиљана Антић је данас на главном вакциналном пункту у Спортској хали поновила апел свим грађанима који се нису до сада вакцинисали, да то учине након чега је обишла Ковид амбуланту у згради АТД-а где је разговарала са здравственим радницима и присутним пацијентима.

"Министарство здравља саопштило је да је делта варијанта корона вируса откривена у Србији код два држављанина наше земље.
Упозорење је да нико није укинуо мере, а сви се понашамо као да јесте. Ношење маски у затвореном простору и држање дистанце је и даље обавезно.
Вирус ће свакако наћи невакцинисане, и даље је примарна вакцинација, како би се спречио пренос и циркулација вируса." - рекла је директорка Здравственог центра Врање, др Љиљана Антић и додала:

"Наша држава је обезбедила све што је потребно: нове болнице, опрему, вакцине, пунктове за спровођење имунизације. Наш здравствени систем показао је невероватну снагу и способност да се трансформише и прати промене у организацији брзо, онако како је борба против вируса короне захтевала и не смемо да посустанемо сада и да дозволимо да се вирус врати.

Не смемо да дозволимо талас заражавања какав смо имали прошле године у ово време, посебно с обзиром на то да постоји опасност од новог делта соја вируса који је вирулентнији и опаснији и зато још озбиљније морамо да приступимо имунизацији.

Позивам све оне који се нису вакцинисали да то учине, како не би угрозили све позитивне резултате које смо постигли до сада у борби против Kовида 19.".

 

Укупан број датих првих и других доза свих расположивих вакцина до данас је 68548. Од тога је број вакцинисаних грађана  Републике Србије првом дозом 27291, број вакцинисаних грађана Републике Северне Македоније првом дозом 10390, док је број вакцинисаних грађана Републике Босне и Херцеговине 5.
Број вакцинисаних грађана Републике Србије другом дозом је 26678, грађана Републике Северне Македоније 4179 и грађана Републике Босне и Херцеговине 5.
Када се упореде подаци о броју прегледаних пацијената за први јул текуће и прошле године у Ковид амбуланти АТД-а укупан број прегледа прошле године био је 218, док је ове године тај број износио 32.
 
Што се тиче збирних података за Ковид амбуланту, од 23.03.2020. године до 1. 07.2021. године укупан број прегледа износи 63039, урађених PCR тестова 6783, антигенских 20086, лабораторијских анализа 43112 и рентгенских снимака 38560.
 
 
             

 

Newsletter

Да ли желите да примате вести са нашег сајта на Ваш маил

Контактирајте нас

 

ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
Ј.Ј.Лунге 1
Врање, 17500


    Телефон : +381 17 421 550

 

zcvranje@verat.net