Решење на неодређено добило 12 лекара

Менаџмент Здравственог центра Врање ради на неколико фронтова истовремено. Један је сузбијање корона вируса, други обезбеђивање што бољих услова за пацијенте, како у смислу броја здравствених радника, тако и опреме. Истовремено се одвија реконструкција болнице, а све уз огромну помоћ државе где све, по речима директора Здрваственог центар доктора Саше Ђорђевића, иде по плану.

Надамо се крају короне, али ће нам здравствени радници и даље бити у фокусу с обзиром на постковид тегобе које се јављању код многих. Током короне локална самоуправа је ангажовала здравствене раднике са евиденције за запошљавање и без њих не би могла да се издржи пандемија каже, директор Ђорђевић.

"Без њихове помоћи, без толиког ангажовања лекара, сестара и помоћног особља не би издржали. И добро је што је држава препознала да нам млади људи не требају само када је стани-пани, него идемо даље и већ смо добили из Министарства здравља за 12-оро наших лекара решења на неодређено време", каже директор.

Са Заводом за јавно здравље направљена је нова систематизација и имаће још простора за запошљавање здравствених радника. То захтева и реконструкција болнице која је у току, јер ће кадровски проблем бити присустан, истиче директор. За сада се ради на набавци нове опреме и адаптацији простора за нови скенер.

"У реконструисаном делу у А блоку, где се налази рентген у приземљу са десне стране, се већ креће у адаптацију просторије. Тај посао није мали. Обезбедили смо 6 и по милиона за додатну адаптацију просторије за скенер".

Врло брзо ће нови скенер бити у функцији, очекивања су за 40 дана.

"Ми смо већ обавили разговоре са министарством. Светска банака нуди помоћ Здравствени установама. Аплицирали смо за још један скенер и добили смо", истиче др ђорђевић.

Тај скенер биће у новом Хируршком блоку у простору за радиолошку дијагностику, по принципу кључ у руке. Министарство здравља донирало је и ултразвучни апарат вредности 6 милиона динара, анастезиолошки вредности 4 милиона динара и два нова санитетска возила, каже директор.

Видео прилог можете да погледате ОВДЕ.

Гостовање директора Здравственог центра Врање, др Сше Ђорђевића у Јутарњем програму РТВ ВРање можете да погледате ОВДЕ.

 

Извор: РТВ Врање

             

 

Newsletter

Да ли желите да примате вести са нашег сајта на Ваш маил

Контактирајте нас

 

ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
Ј.Ј.Лунге 1
Врање, 17500


    Телефон : +381 17 421 550

 

zcvranje@verat.net