БОЛНИЦА ПОД ЈЕДНИМ KРОВОМ ЗА ЈУГ СРБИЈЕ: Врање добија савремену здравствену установу ишчекивану деценијама

ОKТОБРА 2020. године почели су обимни грађевински радови који ће унапредити здравствени систем југа Србије, олакшати посао медицинарима и пружити врхунску здравствену негу пацијентима из Пчињског и Kосовско-поморавског округа.

 

Директор Здравственог центра, др Саша Ђорђевић, не крије задовољство што ће до краја ове године Врање добити болницу под једним кровом.

- Болница је укупне површине 36.000 квадрата, а тренутно се реконструише више од 10.000, док се изграђује и надограђује нових 4.000 квадратних метара - појашњава др Ђорђевић.

Он истиче да је захваљујући разумевању надлежног министарства и Владе Србије, као и самог председника Александра Вучића за југ Србије, у здравствени систем Врања у последње четири године држава уложила 22 милиона евра.

- Само за радове који су у току, реконструкцију и опремање павиљона Опште болнице држава је обезбедила 16 милиона евра. Имаћемо још један нови скенер, најмодернију опрему, изузетне услове за рад лекара и медицинског особља, као што је то у новом хируршком блоку - каже Ђорђевић.

- Упоредо са грађевинским радовима опрема се будућа болница. Светска банка нуди помоћ здравственим установама. Аплицирано је за још један скенер и он је одобрен.


Министарство здравља је донирало и ултразвучни апарат вредан шест милиона динара, анестезиолошки вредан четири милиона динара и два нова санитетска возила.

...

Чланак "БОЛНИЦА ПОД ЈЕДНИМ KРОВОМ ЗА ЈУГ СРБИЈЕ: Врање добија савремену здравствену установу ишчекивану деценијама" објављен у листу Вечерње новости" у целини, можете да преузмете ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

 

             

 

Newsletter

Да ли желите да примате вести са нашег сајта на Ваш маил

Контактирајте нас

 

ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
Ј.Ј.Лунге 1
Врање, 17500


    Телефон : +381 17 421 550

 

zcvranje@verat.net