Др Вукашин Антић

"Смрт се овог пролећа изнова и изнова оглашава. Односи децу, младе, људе зрелих година, старе и немоћне. Однела је и доктора Вукашина Антића, нашег доктора Вулета - хирурга врањске Болнице, човека који је служио људском роду лечењем болесних и напаћених, у миру и рату.
     Породица је изгубила оца и супруга, врњска Болница, хирургија и српско здравство визионара и преданог лекара, пријатеља, учитеља и научног радника, а сви који су га познавали образованог и доброг човека, француског ђака, интелектуалца par ekselans, књижевног ствараоца и доследног демократу.
      Унутрашњи потенцијал  који егзистира  у малом броју људи, чинио га је другачијим од осталих у најлепшем смислу речи - од приступа свему што је радио, преко начина на који је ходао, говорио, одевао се, причао шале и догодовштине, па и преко начина на који се љутио али и туговао са својим пацијентима.
       Доктор Вуле је увек говорио и делао из уверења и истинољубља. Веровао је у науку али и доследно ишао својим путем унутрашњег раста и истинске спознаје живота. Врлине је вешто и често скривао, али оне су несумњиве и непорециве и чине ону фину нит разлике између људи и постају глас разума, опомена и подсећање да у срцу и памћењу чувамо ризницу коју нам је оставио.
      Пошаст која влада планетом условила је да последњи испраћај доктора Вукашина Антића буде у кругу породице. Неприсутност Вулетових колега, медицинског особља, пацијената, рођака, пријатеља, суграђана... само  је привидна и појачава смисао свега онога што је било смисао моћног Вулетовог духа који одавно надишао нама познате границе.
       Нека је вечна слава и част господину доктору Вукашину Антићу!"


         За колегијум хирургије
Светлана Михајловић, начелник одељења 

Сахрана др Вукашина Антића је данас у 12 часова у кругу породице.