Од среде on line Конзилијуми у Дневној болници за хемиотерапију Здравственог центра Врање

"Без обзира на стање изазвано изазвано корона вирусом онколошки пацијенти који се лече у Дневној болници за хемиотерапију у Врању редовно примају терапију." - каже директорка Здравственог центра Врање, др Љиљана Антић и додаје да се предузимају и поштују све мере како би и пацијенти и здравствени радници остали заштићени од заразе Ковид-19 вирусом.

Хемиотерапија, Конзилијуми, терапија бола, као и пријем нових пацијената одвијају се регуларно и редовно док се контролни прегледи код пацијената без тегоба одлажу.

"У среду ће по први пут бити организован on line Конзилијум, где ће путем линка бити остварен контакт са лекарима из Клиничког центра у Нишу. Лекари из Врања ће на овај начин реферисати стање пацијената уз могућност видео контакта са пацијентом путем интернета и након тога ће се конзилијарно донети одлука о лечењу сваког пацијента понаособ."- истиче начелник Дневне болнице за хемиотерапију, др Коста Здравковић и наглашава - "Конзилијуми где је потребан преглед лекара из Ниша ће се и даље организовати као што је то и до сада био случај, док ће тамо где није потребан преглед колега из Ниша то ићи on line путем".