Дезинфекција Здравственог центра Врање следи након дезинфекције здравствених установа у Нишу

Приликом посете Врању представници Руске Федерације, имали су састанак и детаљан обилазак наше здравствене установе са руководством Здравственог центра Врање где су  војни епидемиолози Министарства одбране Русије извршили процену и анализу епидемиолопке ситуације, разјаснили обим мера дезинфекције, утврдили противепидемиолошке мере у градској болници у Врању.

Комбинована једница извршила је сет дезинфекционих мера у укупно 26 објеката у пет градова Србије (Београд, Ниш, Ваљево, Бачка Топола, Крушевац).

Руски тим који је обишао Здравствени центар Врање похвалио је здравствене раднике који се баве лечењем заражених од корона вируса, предузетим мерама њихове заштите о чему сведочи и мали број заражених здравствених радника корона вирусом у Здравственом центру Врање и били су задовољни актуелним стањем.

Овом приликом ајавили спремност да нам помогну у дезинфекцији простора наших здравствених установа од Здравственог центра Врање до Завода за јавно здравље, уз посебну пажњу на зграду старе Хирургије и Kовид амбуланте у Анти туберкулозном диспанзеру.

Данас је предвиђена да се уради дезинфекција Хале Чаир у Нишу након чега ће уследити дезинфекција овдашњих здравствених установа, које лече редовне пацијенте, али и оболеле од корона вируса у Врању и Лесковцу.