Нови рентген апарат стигао у АТД

Нови рентген апарат стигао у АТД


 
Нови рентген апарат стигао у АТД
 

Нови рентген апарат, најсавременије линије, добио је Здравствени центар Врање од Министарства здравља. Апарат ће се користити у АТД-у, који је сада Ковид амбуланта, где има и највише прегледа.

У условима епидемије вирусом корона кориснији апарат, чини се, није могао да стигне. У Здравственом центру Врање не крију задовољство, јер ће овај апарат, најсавременије генерације, много значити у дијагностици, нарочито сада, али и убудуће.

''Добили смо нови Вижен- ве дигитални, фиксни рентген апарат од Министарства здравља. Он је врло важан за рад у нашој Ковид амбуланти, која се налази у АTД - у. Овде имамо велики број прегледа од почетка пандемије вирусом корона. Од великог је значаја овај апарат, јер ће нам омогућити даљи несметан рад наше радиолошке службе у АТДеу. Нови рентген апарат, најсавременије линије, добио је Здравствени центар Врање, од Министарства здравља. Апарат ће се користити у АТД-еу, који је сада Ковид амбуланта, где има и највише прегледа. Помогао нам је  епидемиолог професор Тиодоровићу из Ниша, који је пореклом Врањанац и који је члан Републичког кризног штаба,'' каже директорка Здравственог центра, докторка Љиљана Антић.

Колико је био потребан нови рентген апарат, говори и податак да је рентген апарат који се тренутно користи у Ковид амбуланти у АTД-у, стар  око 50 година. 

Видео прилог можете погледати ОВДЕ