Наши људи за наш Град

Поштовани, спонтано покренута акција Центра за медијску транспарентност и друштвену одговорност, за прикупљање средстава за врањске Kовид Болнице покренула је праву лавину хуманости, на југу Србије.
Задовољство нам је и част да са Вама поделимо следеће информације:
Акција ће трајати до петка 17. јула када ће донација бити уручена. Поред врањских Kовид болница и Kовид амбуланте на инсистирање наших суграђана део донације преусмериће се и на сурдуличку Kовид болницу.
До сада смо због ургентних молби уручили машину за прање и сушење веша, 30 јастука, 2 пулсна оксиметра, два дигитална топломера, 100 маски, 100 пара рукавица, 5 литра сапуна, 10 литра асепсола , 12 литра акохола и убрусе, четвртој новоотвореној Kовид болници у Врању. Такође због ургентне молбе, највећа Kовид болница у згради старе Хирургије добила је два пулсна оксиметра. Донација је послата и Здравственој станици у селу Власе, они су добили бесконтактни топломер, маске, рукавице и медицински алкохол.
- До овог тренутка, прикупљено је 663.370,00 динара на име помоћи Цовид амбуланти и болницама у Врању. Уплате на рачун Центра: 491.949,00, Уплате за Врање преко сајта донације.рс: 171.421,00.
И то није крај. Обавештаваћемо вас о свакој новој пристиглој донацији у новцу и на даље. Што се тиче донација у роби, у току викенда це бити урађен попис, па ћемо и о томе обавестити јавност – каже Јелена Маринковић ПР ЦМТДО –а.
Према њеним речима сваки донатор је евидентиран и свакодневно се на страници центра списак донатора ажурира, до сада их је преко 200. - Највећа донација је 100 000, најмања 500 динара, али имају једнаку вредност.
Међу донаторима су бројни појединци, све компаније не само из Врања, већ и из Бујановца, Прешева и Трговишта. Укључена су и јавна предузећа и појединци. Готово сваки Врањанац је издвојио бар по литру средства за хигијену. Овакво јединство се не памти и то ову акцију чини још важнијом – каже Маринковић и додаје да су се и друге организације из НВО –а прикључиле акцији.
Хвала што нас пратите и извештавате о нашој акцији.
ЗА НАШ ГРАД и ОСТАЈТЕ ЗДРАВО!