Млади лекари дали велики допринос у борби против невидљивог непријатеља

 

Директорка Здравственог центра др Љиљана Антић и начелник Службе за радиолошку и ултразвучну дијагностику др Небојша Милосављевић говорили су гостујући у емисији „Друго полувреме Ковид 19 из нашег угла“ на телевизији Врањска плус, између осталог, о значају поштовања превентивних мера у борби против невидљивог непријатеља, као и о изазовима и искуствима са којима се сусретао здравствени систем на локалу, укључујући сво медицинско особље.

Здравствени центар у Врању је, према речима директорке др Љиљане Антић, организационо врло спреман за евентуални пораст броја новооболелих у данима пред нама. Она епидемиолошку ситуацију процењује несигурном и наглашава да је у припреми елаборат који ће бити користан уколико дође до наредног пика заразне болести COVID 19.

Начелник Службе за радиолошку и ултразвучну дијагностику др Небојша Милосављевић прележао је вирус корона. Пре него што се заразио, месецима је јачао имунолошки систем различитим природним препаратима, све време је користио заштитну маску и рукавице, није осећао малаксалост и могао је да се креће, само је имао температуру. Када су налази показали да му је ниска вредност леукоцита, кренуо је са агресивном терапијом. Након изолације од 14 дана, релативно брзо се вратио на посао.

О младим колегама ово двоје лекара има само речи хвале. Кажу да су се сјајно снашли у борби против невидљивог непријатеља као и да су оправдали поверење које им је указано. То су људи са свежим знањем, познају нове технике које су изучавали на студијама и изузетно су ангажовани и спремни, међу њима нема сујете.

Др Антић и др Милосављевић су објаснили да хируршке маске штите активно 2 сата, Н-95 6 сати, али да свакако помажу и оне платнене, те су се сложили да је одговорност грађана према здрављу сада на вишем нивоу.

Прилог можете да погледате ОВДЕ.

Извор: ТВ Врањска плус