ЦДИ уручио донацију вредну 726 хиљада динара Здравственом центру Врање

Данас су представници Центара за друштвене интеграције уручили донацију менаџменту Здравственог центра Врање, намењену оболелима од Ковида 19 и запосленима у ковид систему.

У име Здравственог центра захвалила се директока др Љиљана Антић, која је рекла да је ова помоћ итекако значајна и представља знак пажње како за оболеле од Ковида 19 тако и за сво медицинско особље које ради у ковид систему.

Средства су прикупљена у перуиоду од 1. новембра до 25. децембра у оквиру акције „Нисте сами, ми смо уз вас“ – помоћ оболелима од вируса Ковид 19, где су грађани донирали средства за личну хигијену (дезинфекциона средства, алкохол, влажне марамице, убрусе, тоалет папир, хигијенске маске, рукавице за једнократну употребу и остали потрошни материјал који се користи у нези оболелих од Ковида 19). Вредност прикупљене донације износи 726.000 динара.

Циљ акције је пружање подршке оболелима од корона вируса, као и здравственим радницима који се свакодневно боре за њихове животе.

- Уз помоћ волонтера ЦДИ-а направљено је 200 пакетића за оболеле у којима се, поред осталог, налазе и поруке подршке, охрабрења и жеље за брже оздрављење, које су грађани слали путем електронске поште и сандучића специјално намењеним за ту сврху који су били постављени на пет локација у граду. На овај начин грађани су дали подршку и исказали саосећање. Прикупљено је 243 поруке, од којих је 200 одштампано, рекла је Анита Стојановић, председница Центра за друштвене интеграције.

У оквиру акције одазвало се 47 појединаца, компанија, невладиних организација, приватних предузетника и других установа из Врања, Врањске Бање, Ниша, Лесковца, Београда, Сурдулице, Новог Брда, Прешева, Свилајнца и Вршца, којима се овим путем јавно захваљујемо на учешћу-истичу волонтери.

- Велику захвалност дугујемо и Фондацији Ана и Владе Дивац која предводи Kоалицију за доброчинство а која нас је подржала у оквиру конкурса „Славимо филантропију“, на чему смо захвални, јер су нам тиме омогућили да будемо део већег пројекта у сврху ширења филантропије у оквиру пројекта за унапређење оквира за давање који реализује Kоалиција за доброчинство коју предводи Фондација Ана и Владе Дивац уз финансијску подршку Америчке агенције за међународни развој (УСАИД), поручују из Центра за друштвене интеграције који по други пут у току ове године донирају помоћ Здравственом центру Врање. (Саопштење за јавност - Центра за друштвене интеграције )