Све више младих у Врању се вакцинише

Све више младих у Врању  се вакцинише
 

И данас је у Спортској хали у Врању била велика гужва с обзиром да Македонци долазе да се вакцинишу без пријављивања. Поред њих на посебним вакциналним пунктовима имунизација се одвија и за грађане са територије града Врања.

Грађани Републике Северне Македоније су и данас у великом броју дошли да се вакцинишу и могли су да бирају између кинеске и Фајзерове вакцине.

Благоја Тројанов каже да је задовољан што му је омогућено да се вакцинише.Он сматра да је важно примити вакцину како би се стало на пут корони.

Маја Аврамовска истиче да се добро осећа након примања вакцине. Није желела да ризикује и зато је одлучила да се вакцинише.

Др Слађан Младеновић објашњава недоумице када је ревакцинација наших комшија из суседне земље у питању.

Грађани Македоније који су прву дозу примили у Нишу, Београду или неком другом граду , неће моћи да се ревакцинишу у Врању већ тамо где су је примили први пут. 

До сада су у Врању вакцинисана 4502 Македонца, каже доктор и  износи статистичке податке o вакцинисаним грађанима са територије града Врања.

Првом дозом до сада је вакцинисан 26.651 грађанин Врања. Другу дозу примила је 23.361 особа. За сада се имунизација одвија по плану и без проблема. Радимо тимски, трудимо се да грађанима који дођу пружимо квалитетну и брзу услугу. Они се кратко задржавају овде, одлазе након спроведене процедуре, тако да водимо рачуна о томе да се смање гужве, каже др Слађан Младеновић.

Приметан је повећан број младих Врањанаца који долазе да приме неку од понуђених вакцина, каже доктор и апелује на грађане који нису примили вакцину , да то учине како би се што пре створио колективни имунитет.

Видео прилог можете да погледате ОВДЕ.

Извор: РТВ Врање

 

Видео прилог коју је урадила Сител Телевизија (Република Северна македонија) са др Слађаном Младеновић можете да погледате ОВДЕ.