Због новог таласа заражавања у Ковид амбуланти Здравственог центра Врање опет раде 10 медицинских екипа дневно

Адаптирањем постојеће АТД амбуланте која је физички издвојена из круга где се налази Здравствени центар Врање, 23. марта прошле године почела је са радом Kовид амбуланта у Врању, која је по структури прегледа које могу да се ураде на једном месту једна од најбољих у целој земљи.

У почетку  је организован рад са по 4 лекара и 4 медицинских сестара-техничара у смени што значи 8 медицинских екипа на дневном нивоу. Kрајем јуна, прошле године, због повећаног броја пацијената број медицинских екипа је повећан на 10 медицинских екипа дневно. У оквиру Kовид амбуланте у то време радиле су 2 лабораторије и 2 пункта за PCR и серолошко тестирање, као и ординација за радиолошка снимања срца и плућа. Радиолошку екипу чине 1 лекар и по два радиолошка техничара у првој и два радиолошка техничара у другој смени.

Од самог формирања Kовид амбуланте, она је имала свог координатора а од 24. јуна прошле године координатор је др Стефана Младеновић која је и добитница Сретењског признања поводом Дана државности Републике Србије.

Током рада Kовид амбуланте број првих прегледа кретао се у распону од 50 до 180, док је број контролних прегледа достизао и до 250 пацијената дневно, што значи да је максималан број прегледа понекад износио 380 пацијената у једном дану. У односу на број пацијената у години за нама повећаван је и смањиван број активних медицинских екипа у Kовид амбуланти.

Због новог таласа заражавања и повећаног броја пацијената тренутно у Kовид амбуланти ради 10 медицинских екипа, 2 лабораторије и у функцији су 2 пункта за тестирања. Kовид амбуланта ради од 7 до 20 часова свих дана у недељи.               

Подсећања ради од 23. марта до данас у Kовид амбуланти урађено је: 42 778 прегледа, 6 373 PCR и 11 662 антигенских тестирања, 32 586 лабораторијских анализа и 27 031 радиолошких прегледа.                                                 

С обзиром на то да је двориште на простору где се налази Kовид амбуланта претрпело знатна оштећења након зимског периода, у току је комплетна реконструкција овог дела која обухвата бетонирање и сређивање дворишта и прилаза улазима у Kовид амбуланту, постављање тенди за заштиту од сунца и осталих потрепштина како би се пацијентима омогућило да имају све непоходне услове приликом доласка на прегледе а које су прописане актуелним епидемиолошким мерама на снази.

 

             

 

Newsletter

Да ли желите да примате вести са нашег сајта на Ваш маил

Контактирајте нас

 

ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
Ј.Ј.Лунге 1
Врање, 17500


    Телефон : +381 17 421 550

 

zcvranje@verat.net