Др Љиљана Антић: Вакцинација и само вакцинација

Вакцинација и само вакцинација, поручује директорка Здравственог центра Врање докторка Љиљана Антић на Светски дан здравља. Држава је набавила све што је неопходно, грађани могу и да бирају, хајде да и ми покажемо одговорност, каже Антићева. 

Година за нама је показала колико здравље може да поремети све сегменте нашег живота и колико треба улагати у здравствени систем, градњом болница и инфраструктуре. У пандемији је од великог значаја  примарна здравствена заштита коју има наша земља и нисмо доживели сценарио Италије, каже Антићева и додаје да је држава обезбедила све што је неопходно и да може и да се бира. 

-Хајде да ми покажемо одговорност према држави, одговорност према себи и својим породицама, према здравственим радницима који непрестано раде у ковид систему и хајде да учинимо оно што је лако учинити у нашој земљи, јер имамо велики број вакцина, чак четири вакцине, које могу да се бирају. Вакцинација се врши свакодневно, имамо организацију без заказивања, зато апелујем на суграђане  да се вакцинишу  и заштите себе и своје породице, каже директорка ЗЦ др Љиљана Антић.

Људи не треба да гледају на вакцину као на нешто што је непознато. Вакцина је цивилизацијска тековина и спашавала је у више наврата човечанство. Стручњаци су радили на њиховој производњи и лекарима треба веровати.

-Превише су се неки људи бавили кампањом и све је исполитизовано, уз помоћ друштвених мрежа. Ја се чудим људима који то гледају. Када нам се покваре кола идемо код аутомеханичара, када се поквари веш машина зовемо мајстора, стручна лица која знају да раде. У овом случају не слушају лекаре. Наш народ све ово добија бесплатно, имамо много позива из околних држава, људи би дошли да се вакцинишу и не бирају вакцину, каже докторка.

Здравствени радници немају чаробни штапић и често ковид 19 изненади и млађе људе. Предуго траје трећи талас. Пре короне трошило се недељно 50 боца кисеоника, а сада 150. Човечанство у оваквим ситуацијама није могло да победи без вакцине, уколико то не урадимо, наш повратак нормалном живота ће дуго да чека.

Видео прилог можете да погледате ОВДЕ.

Гостовање директорке Здравственог центра Врање, др Љиљане Антић у Јутарњем програму РТВ Врање можете да погледате ОВДЕ.

Извор: РТВ Врање

             

 

Newsletter

Да ли желите да примате вести са нашег сајта на Ваш маил

Контактирајте нас

 

ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
Ј.Ј.Лунге 1
Врање, 17500


    Телефон : +381 17 421 550

 

zcvranje@verat.net