Све више младих прима прву дозу вакцине на главном вакциналном пункту у Спортској хали

Све више је младих који су прву дозу вакцине примили на главном вакциналном пункту у Спортској хали Врање, без заказивања.

Двадесетогодишњи близанци Мартин и Огњен Стевановић и њихов пријатељ Вукашин Арсић, стар 22 године, сви из Врања, данас су своју прву дозу примили уз смех, дружење и у позитивном расположењу.

"Примио сам кинеску Вакцину и добро се осећам. Kолективни имунитет је циљ и повратак нормалном животу." - јасан је Мартин Стевановић о разлозима зашто се одлучио за имунизацију, студент Медицинског факултета у Скопљу и додаје:

"Студирам Медицину, без двоумљења сам се одлучио за вакцинацију, то се не доводи у питање! Иначе, на трећој сам години факултета као и мој брат близанац Огњен."

На питање где се види у медицини по завршетку студирања Мартин Стевановић наглашава да је гинекологија његова грана медицине. Пракса коју је имао у средњој школи у Служби гинекологије и акушерства, Здравственог центра Врање је посебно оставила утисак на њега:

"Сцене када се рађа нови живот су надреалне и фасцинантне, беба у рукама, након завршеног порођаја, тиме желим да се бавим до краја живота." - рекао је Мартин.


"Моја љубав је  Хирургија, само то и ништа друго."- категоричан је његов брат близанац Огњен Сефановић који је данас са братом примио прву дозу кинеске вакцине Синофарм, и наставља:

"Волео сам много анатомију на првој години и имам 10 из овог предмета. На одељењу Хирургије у Здравственом центру Врање, када смо ми имали праксу рађене су сложене операције радикалног типа, одстрањивање различитих канцера које су оставиле на мене утисак. Пратио сам и опоравак оперисаних  пацијената, како су то велики борци, како се боре за живот и не одустају. Вакцинација је сада наша заједничка борба за живот и нема одустајања." 

 
Арсић Вукашин има 22 године, запослен је у обућарској индустрији у Врању и са широким осмехом који се тек назире испод маске , али се препознаје у гласу док одговара на питање зашто се одлучио да се вакцинише, каже:

"Вакцинисао сам се Фајзеровом вакцином. Желим да излазим, да путујем и да сви коначно скинемо ове маске!!!".

             

 

Newsletter

Да ли желите да примате вести са нашег сајта на Ваш маил

Контактирајте нас

 

ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
Ј.Ј.Лунге 1
Врање, 17500


    Телефон : +381 17 421 550

 

zcvranje@verat.net