Масовна вакцинација становништва у Врању не јењава

"У суботу и недељу, на главном вакциналном пункту у Спортској хали 262 особе су примиле прву дозу вакцине." - истакао је др Милош Павловић, координатор за имунизацију у Здравственом центру Врање сумирајући резултате вакцинације током протеклог викенда.

 

Према распореду за масовну имунизацију становништва данас ће другу дозу Фајзерове, Астра Зенеке, кинеске и  руске вакцине примити 291 особа на главном вакциналном пункту у Спортској хали и у здравственој станици у Врањској Бањи, поред вакцинације свих заинтересованих грађана без заказивања и пријављивања на портал еУправе, док је у здравственој станици Власе за данас најављено 40 мештана за вакцинацију првом дозом Фајзерове и кинеске вакцине.

 

Међу заинтересованим грађанима за вакцинацију данас су у Спортској хали прву дозу вакцине примили припадници Војске Србије који су желели да се вакцинишу Фајзеровом вакцином. Милован Љубић, војник, један од њих, истиче да је за њега безбедност и здравље на првом месту.

Тамара (25 година) и Александар Момчиловић (26 година) млади родитељи, дошли су да се заједно вакцинишу првом дозом кинеске вакцине Синофарм, јер су искуства до сада показала да има најмање нежељених ефеката. 

"Сматрам да сви треба да се вакцинишемо, да би нестао вирус, да стекнемо колективни имунитет и да можемо нормално да функционишемо." -  истакла је Тамара, док њен супруг Александар уз осмех додаје:

"И због малог Константина! Ово је једини начин да га заштитимо!".

 

Аница Димић Стошић примајући прву дозу вакцине рекла је да се за вакцинацију одлучила због себе, због свих других, због здравља без кога нема живота!

И Стошић Славица се слаже:

"Ја сам данас примила другу дозу Астра Зенеке и осећам се добро. Не плашим се ниједне вакцине, важно ми је било да се што пре вакцинишем. И после прве дозе сам била добро. Реакције су благе, биле су само те вечери након вакцинисања и ништа није било страшно."

"Према бројкама које и даље прелазе више стотина на дневном нивоу очигледно је да процес масовне имунизације становништва у Врању не јењава, одлично смо организовани, и оно што могу да приметим током месеца маја је повећано интересовање младих за вакцинацију." - закључио је др Милош Павловић.

 

 

             

 

Newsletter

Да ли желите да примате вести са нашег сајта на Ваш маил

Контактирајте нас

 

ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
Ј.Ј.Лунге 1
Врање, 17500


    Телефон : +381 17 421 550

 

zcvranje@verat.net