Фондација Принцезе Катарине обезбедила поклоне за жене које су прегледане у првој недељи у Врању

Акција превентивних мамографских прегледа на мобилном дигиталном мамографу, који ће бити постављен испред Спортске хале у Врању, почела је опет након поправка мобилног дигиталног мамографа у петак 8. октобра.

После поправке овог дијагностичког апарата обављаће се и даље прегледи, без упута и здравствених књижица, по унапред утврђеном распореду, како је било организовано и у прва два дана рада, пре квара. Прегледи су намењени женама старости између 50 и 69 година и обављаће се сваког дана од 8 до 19 часова. Све пацијенткиње, код којих буду уочена одступања од нормалних вредности, биће уредно обавештене и позване на додатну дијагностику. Прегледе ће моћи да ураде и жене млађе од 50 година, уз упут и индикацију изабраног лекара.

Телефони за заказивање мамографије су 064/8990466 (може се позивати у термину од 12 до 19 сати) и 017/414 581 од 9 до 19 часова. Све жене које су имале заказан термин и нису урадиле преглед јавиће се на понуђене телефоне и добиће нови термин.

У Пчињском округу влада великоинересовање за преггледе. Попуњени су сви термини до 28. октобра за превентивне прегледе дојке на мобилном дигиталном мамографу у Врању, према аподацима од 13. октобра. Од почетка акције до овог датума, право на бесплатни преглед искористиле су 524 жене различите старосне доби. Медицинске екипе Kлиничког центра у Нишу дневно у Врању ураде 80 прегледа на дигиталном мамографу. Дигитални мамограф стациониран је код Спортске хале у Врању.

Град Врање и Фондација принцезе Kатарине обезбедили су поклоне за жене које прве обаве превентивни преглед. Подсећамо, једну од најмодернијих радних станица за апарат за мамографију нишком Kлиничком центру поклонила је Фондација принцезе Kатарине. Донација је вредна 57.500 долара, а помоћи ће пацијенткињама са југа Србије у превенцији рака дојке.

Прегледи се обављаљу уз поштовање свих важећих прописаних епидемиолошких мера заштите од Ковида 19. Акција се одвија уз подршку републичког Министарства здравља. Прегледе обавља екипа нишког Kлничког центра.

             

 

Newsletter

Да ли желите да примате вести са нашег сајта на Ваш маил

Контактирајте нас

 

ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
Ј.Ј.Лунге 1
Врање, 17500


    Телефон : +381 17 421 550

 

zcvranje@verat.net