У месецу октобру у Врању је на покретном дигиталном мамографу прегледано 1820 жена

Закључно са 31. октобром 2021. године у Врању је на покретном дигиталном мамографу који је стациониран код Спортске хале прегледано 1820 жена. Термини заказаних прегледа су попуњени до средине месеца новембра до када ће покретни дигитални мамограф и остати у Врању, на основу досадашњег показаног интересовања грађанки Пчињског округа за ове прегледе. Уколико интересовање у новембру месецу буде веће, постоји могућност да мобилни дигитални мамограф остане у Врању још једну недељу након 15. новембра.

Подсећамо, покретни дигитални мамограф је од 28. септембра стациониран у Врању, скрининг прегледи се обављају у сарадњи Министарства здравља Републике Србије, Клиничког центра Ниш и Фондације Њ.К.В. Принцезе Катарине.

У оквиру Међународног месеца борбе против рака доjке, Фондациjа Принцезе Катарине jош jедном jе подсетила на изузетну важност превентивних прегледа за очување здравља жена.

У сарадњи са Клиничким центром Ниш и компаниjом Л’Ореал Балкан, Фондациjа jе подржала мамографске прегледе жена у Врању. „Прегледи су обављени на мобилном мамографу, коjи jе Фондациjа Њ.К.В. Принцезе Катарине донирала Клиничком центру Ниш, захваљуjући великодушности Фондациjе Ставрос Ниархос. У оквиру ове активности, у Врању jе прегледано више од 560 жена, а тестирање ће бити настављено и наредних дана“, саопштила jе Фондациjа.

„Имаjући у виду чињеницу да jе рак доjке наjчешћи малигни тумор у женскоj популациjи у Србиjи, морамо скренути пажњу на ову смртоносну болест, не само током октобра већ током целе године.Сада више него икад, потребни су нам партнери из земље и иностранства коjи су вољни да се придруже нашим напорима како бисмо осигурали да свака жена има приступ образовању, прегледима и лечењу, као и да добиjе подршку и наду. Драге даме, дођите на превентивни преглед, сачуваjте себе и своjе здравље, због себе и људи коjи вас много воле”, рекла jе Њ.К.В. Принцеза Катарина.(https://www.vranje.org.rs/vest.php?id=18502&oblast=vesti)

 

             

 

Newsletter

Да ли желите да примате вести са нашег сајта на Ваш маил

Контактирајте нас

 

ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
Ј.Ј.Лунге 1
Врање, 17500


    Телефон : +381 17 421 550

 

zcvranje@verat.net