Држава обезбедила 16 милиона евра за реновирање и опремање "Болнице под једним кровом" у Врању

Нове и реновиране болнице су веома важне за добијање битке са короном. Здравствени центар у Врању комплетно се реновира. За уређење и опремање павиљона који ће сада бити под једним кровом, држава је обезбедила 16 милиона евра.

Старе и ронуле зграде биће прошлост. Реновира се око 25 хиљада квадратних метара павиљона. Ускоро почиње монтирање савремене опреме за лечење.

"Овај део није 50 година био у реконструкцији, најзад смо у ситуацији да добијемо "Болницу под једним кровом" уз помоћ државе Србије и Министарства здравља.

Нова одељења, у приземљу нове поликлиничке амбуланте, значи на једном месту, буквално цела Болница, што ће допринети у ефикасности рада на задовољство и запослених и пацијената." - истакао је значај нове Болнице директор Здравственог центра Врање, др Саша Ђорђевић.

За нову Болницу гради се и котларница на биомасу вредна 4 милиона евра.

"Нова котларница грејаће Болницу и не само Болницу, служиће на добробит грађанима у насељу Чешаљ. Грандиозно здање на биомасу, где ћемо задовољити све еколошке стандарде, тако да очекујемо апсолутно много и од овог грејања које ће за разлику од овог које сада имамо бити 24-оро часовно." - додао је директор Здравственог центра Врање, др Саша Ђорђевић.

250 хиљада грађана долази у врањску Боницу. 2018-те године отворен је Нови хируршки блок.

 

У задње 4 године у Здравствени центар Врање држава је уложила 22 милиона евра.

Извор: ТВ Прва

Видео прилог можете да погледате ОВДЕ. (https://www.prva.rs/web-tv/info/vesti/vesti-u-18h-05-11-2021-2052094)

 

 

             

 

Newsletter

Да ли желите да примате вести са нашег сајта на Ваш маил

Контактирајте нас

 

ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
Ј.Ј.Лунге 1
Врање, 17500


    Телефон : +381 17 421 550

 

zcvranje@verat.net