Прва акција добровољног давања крви у 2022. години у Здравственом центру Врање

Традиционално, и ове године прва акција добровољног давања крви биће организована у Здравственом центру Врање у четвртак, 13. јануара 2022. године испред сале у Дому здравља Врање у времену од 10 до 14 часова. Акцију организује Завод за трансфузију Ниш и Здравствени центар Врање у сарадњи са Црвеним крстом Врање.

"Сви грађани који су били заражени Ковидом 19 после 6 месеци од прележане болести, уколико су здрави и немају друге тегобе као и придружене болести које су разлог за одбијање од давања крви, могу да дођу и да се пријаве као добровољни даваоци крви." - истиче начелник Болничке банке крви, специјалиста трансфузиологије др Душан Јовановић уз подсећање да се ова служба Здравственог центра Врање од 1958. године све до 2019. године бавила организацијом и реализацијом добровољног даваља крви на територији целог Пчињског округа.

Акција добровољног давања крви у Здравственом центру Врање је отвореног карактера и могу да се придруже сви наши грађани који на овај надасве хуман и несебичан начин желе да крену у нову 2022. годину.

             

 

Newsletter

Да ли желите да примате вести са нашег сајта на Ваш маил

Контактирајте нас

 

ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
Ј.Ј.Лунге 1
Врање, 17500


    Телефон : +381 17 421 550

 

zcvranje@verat.net