Уговори на неодређено за најбоље дипломце Медицинског факултета

 

Девет најбољих дипломаца Медицинског факултета, који су у претходном периоду били ангажовани као лекари по уговору, сутра у 10 часова званично, добијају уговоре на неодређено време.

Пројекат који је покренуо председник Србије Александар Вучић, а тиче се запослења најбољих дипломаца је на корак до остварења. Уговори о запослењу на неодређено време су на столу директора Здравственог центра Врање и чекају сутрашњи дан када ће и званично бити уручени лекарима.

„Лепе вести за Здравствени центар Врање, за младе наше колеге који су нам много значили и у претходном периоду. Ово је, иначе решење и неких њихових животних проблема. Дошао је тренутак да им сутра уручимо та решења. Све је то верификовано одлуком Владе од 10.марта 2022. и решењем Министарства здравља месец дана касније, о ангажовању на одређено време с тим да, уколико покажу одличне резултате да буду и трајно ангажовани.“

Иако је било прича да до решења на неодређено неће доћи млади лекари, директор Здравственог центра  др Ђорђевић каже, да је дошао тренутак да се лекарима који су се одлично показали и у најтежим тренуцима у времену коронавирусне инфекције, захвали за њихов рад и труд.

„Веома је битно да имају тај неодређени статус јер у каснијем периоду могу да конкуришу и за специјалистичке студије. Ево у овом року смо имали и више одобрења из Министарства здравља. Да смо имали ове лекаре већ на неодређено, могли су да добију специјализације и да се већ стручно усавршавају даље. Оно што бих могао да најавим је  да у наредном периоду  и остале наше колеге очекује неодређени статус, јер Здравственом центру требају нови људи и нове,свеже снаге.“

Др Ђорђевић каже да је изузетно поносан и само речи хвале има за ове младе људе, лекаре које, по његовим речима, чека светла будућност.

Видео прилог можете да погледате ОВДЕ.

Извор: РТВ Врање

             

 

Newsletter

Да ли желите да примате вести са нашег сајта на Ваш маил

Контактирајте нас

 

ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
Ј.Ј.Лунге 1
Врање, 17500


    Телефон : +381 17 421 550

 

zcvranje@verat.net