ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу

Вакциниција особа узраста 16 и 17 година

Мобилне екипе за масовну вакцинацију становништва Здравственог центра Врање данас су у ЈП Пошта Србије - филијале у Врању реализовале реавкцинацију и вакцинацију запослених Фајзеровом и кинеском вакцином Синофарм у овом предузећу.

Ревакцинација се данас ради и у сеоским срединама у Вртогошу, Ћуковцу, Црном Лугу.

"Оно што је новина и оно што овом приликом желимо да истакнемо је да особе узраста 16 и 17 година могу да се вакцинишу Фајзеровом вакцином против Ковида 19 , на основу одлуке Стручног комитета за имунизацију. Према закључку Стручног комитета за имунизацију, особе узраста 16 и 17 година могу да се вакцинишу Фајзеровом вакцином против Ковида 19, по препоруци надлежног педијатра, при чему образац сагласности за вакцинацију потписује лице које се вакцинише у складу са Законом о правима пацијената. Вакцина се даје интрамускуларно у две дозе, са размаком од три недеље." - објаснила је директорка Здравственог центра Врање, др Љиљана Антић.

"Очекујемо дозволу Министарства здравља како би грађанима омогућили вакцинацију на пункту који ће им бити широко доступан и без заказивања. Јер вакцинацијом и глобалном имунизацијом једино можемо да победимо Ковид 19. Поштовање епидемилошких мера, држање дистанце су мере са којима смо се борили против вируса на самом почетку ове беспоштедне борбе дуже од годину дана, а сада смо кренули у директни рат и у борбу са Ковидом 19, вакцинацијом и једино вакцинацијом од 60 до 70 посто наших грађана моћи ћемо да постигнемо колективни имунитет и победимо Ковид 19." - рекла је директорка Здравственог центра Врање, др Љиљана Антић и нагласила да је већ приметан повећан број првих доза оних који се одлучују да се вакцинишу и које ће држава да награди за показану друштвену одговорност, као и све оне грађане који су се већ вакцинисали, али и оне који ће до краја маја примити прву дозу широког спектра доступних вакцина.

"Разлози за вакцинацију су бројни. Држава је обезбедила довољан број вакцина. Грађани могу да бирају вакцине. Вакцинација се одвија у континуитету. Све вакцине су добре. Након вакцинације реакције су у виду занемарљивих локалних ефеката, није било забележних озбиљних проблема. Оно што је такође најважније код вакцинације је да смањимо тешке облике Ковида 19, да немамо смртних исхода и да за наше пацијенте који су прележали Ковид 19 неће бити тежих промена и ти људи након прележане болести неће остати са последицама које ће реметити њихово здравље и реметити њихов нормалан живот." - нагласила је др Љиљана Антић и опет се осврнула на велику одговорност коју Здравствени центар Врање има и када је у питању организација вакцинације за грађане других држава:

"Захваљујући председнику Александру Вучићу у могућности смо да вакцинишемо и грађане суседних држава, тако да већ сутра у Спортској хали на ревакцинацију и вакцинацију долазе грађани Републике Северне Македоније, где сваки њихов долазак и заинтересованост коју они показују за вакцинацију за нас представљају још већи подстрек. Подстрек  да са нашим грађанима, наше државе, имунизацијом што пре остваримо колективни имунитет и да се тиме што ћемо спасити животе да се заправо вратимо животу!".

Image
Image
Image
produži život

Mени