ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу

Додељена још 21 специјализација младим лекарима у Здравственом центру Врање

У Здравственом центру у Врању одржана је свечаност на којој су додељене нове специјализације младим лекарима, чак двадесет и једна.

У претходном периоду додељене су 23, што је укупно 44, уз помоћ дражаве и министарства. Уложено је много труда, јер смо 2018. године имали податак да за 5 година 65% специјалиста одлази у пензију.

''Врло сам срећна и сви ми из менаџмента, што данас додељујемо 21 специјализацију, и ја од срца желим да честитам свим овим младим људима, да им пожелим да успешно заврше своје специјализације и волела би да се сви врате у Здравствени центар Врање и да лече људе из Пчињског округа и Косовског поморавља, каже директорка Здравственог центра докторка Љиљана Антић. 

Ови млади лекари и будући специјализанти већ су добили и посао и специјализације. Додељене су специјализације: једна из анестезије, три из интерне медицине, две клиничка биохемија, једна физикална медицина, једна из офталмологије, две ортопедија са трауматологијом, једна из радиологије, две ургентна медицина, три  гинекологија и акушертсво и три из педијатрије.

''Било је падова у размишљању,  да никада нећу моћи да се запослим. Чак сам у једном периоду кренула да учим немачки језик, али захваљујући садашњем менаџменту моје жеље су се оствариле и могу да наставим да се бавим медицином у својој земљи и да се усавршавам,'' каже специјализанткиња др Бранкица Манасијевић.

''Очекивао сам специјализацију, али не толико брзо и хвала директорки и управи Здравственог центра која је изашла у сусрет, расписала конкурс и свима онима који су нас подржали да истрајемо у борби за специјализације,'' каже др Бојан Мицић, специјализант радиологије.

''Успели смо да подигнемо Титаник који је био на дну океана уз помоћ државе, председника Вучића и Министарства здравља,'' истакла је директорка центра.

Она је нагласила да је у претходном периоду, од отварања Хируршког блока, почела и реконструкција старог дела болнице, успешно се спроводи вакцинација, а запослено је и 46 лекара и 34 медицинских техничара.

Видео прилог можете да погледате ОВДЕ.

Извор РТВ Врање

 

Уручена 21 специјализација за лекаре Здравственог центра у Врању

Директорка Здравственог центра у Врању др Љиљана Антић свечано је уручила лекарима ове установе уговоре за 21 специјализацију. Она је честитала будућим специјалистима. Пожелела им упех у раду, као и срећу на личном и пословном плану.

Области медицине из којих су додељене специјализације су: Анестезиологија, општа хирургија, интерна мадицина, клиничка биохемија, физикална медицина, офталмологија, ортопедија са трауматологијом, радиологија, ургентна медицина, гинекологија и акушерство и педијатрија

Видео прилог можете да погледате ОВДЕ.

Извор: Врањска плус

УРУЧЕНА 21 СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈА МЛАДИМ ЛЕKАРИМА
 

 

 

У ЗДРАВСТВЕНОМ центру Врање, уз поштовање епидемиолошких мера, подељене специјализације за 21 младог лекара ове здравствене установе.
Од 21 подељене специјализације, по три су из области педијатрије, интерне медицине и гинекологије и акушерства, по две из опште хирургије, клиничке биохемије,ортопедије, ургентне медицине, те по једна из офталмологије, анестезије са реуматологијом и физикалне медицине.

Директорка ЗЦ Врање др Љиљана Антић је истакла да здравствени систем не чине само просторије и апарати, већ пре свега стручњаци који успешно раде свој посао.

Многи од њих су дуго чекали на посао, па затим на специјализацију, за шта смо се сви заједно залагали и уложили много труда, уз разумевање и подршку министарства, Владе и председника Србије – казала је директорка.


Она је младим лекарима који су се калили у веома тешким условима пандемије вируса корона, пожелела успех на усавршавању и повратак на даљи рад у ЗЦ Врање.

Прва додељена специјализација на свечаности је уручена др Стефани Младеновић, координаторки врањске Kовид амбуланте, овогодишњој добитници златне медаље за заслуге, поводом Дана државности Републике Србије.

Извор: Вечерње новости

 

Image
Image
Image
produži život

Mени