ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу

35 детета је из Здравственог центра Врање од почетка пандемије Ковид 19 укупно упућено на даље лечење у терцијалну установу

 

"Према извештају из Ковид система за период од 23. марта прошле до 25. маја ове године у Ковид амбуланти АТД-а урађено је укупно 61500 прегледа, док број прегледа за исти период уамбуланти у Ковид болници износи 30500. Укупан број прегледа у Ковид амбуланти за предшколску и школску децу у том периоду је 10000, док је број урађених прегледа у Ковид амбуланти при Служби за педијатрију у Општој болници Врање која ради од 23. новембра 2020. године 357 и од тог броја на даље лечење у терцијалну установу упућено је 35-оро деце." - навела је директорка Здравственог центра Врање, др Љиљана Антић гостујући у емисији "Пулс града" на ТВ Инфо Пулс у дану када је после 15 месеци у Врању без позитивних на корона вирус.

"Памтимо дане када смо у нашем Ковид систему имали 4 активне Ковид болнице и када је било хоспиталитовано преко 200 пацијената са врло различитим сиптоматским сликама болести. Више од 400 прегледа је било прегледано на дневном нивоу у Ковид амбуланти у пиковима већих таласа заражавања. Опремљеност и снабдевеност Здравственог центра Врање лековима, санитетским материјалом, медицинском опремом, заштитном опремом све време трајања пандемије је захваљујући држави и Министарству здравља Републике Србије била на највишем могућем нивоу, тако да смо све време били у могућности да пружимо потребну здравствену заштиту пацијентима према светски прописаним протоколима за лечење од Ковида 19.

Сада је прилика да сви у Здравственом центру Врање мало предахнемо и желим да се свима запосленима захвалим на хуманости и професионалности коју су исказали у борби против ове светске пандемије. Да није било оваквих људи у Здравственом центру, на свим позицијама и много добровољаца међу њима, тешко да бисмо успели да овако добро организујемо највећу здравствену установу од огромног значаја за југ Србије и да свакоме коме је то било потребно уз помоћ државе у сваком погледу, пружимо максималну заштиту и лечење од болести изазваних корона вирусом." - констатовала је др Љиљана Антић.

"Грађани Пчињског округа заслужују најбољу могућу здравствену заштиту и модерну Болницу примерену 21. веку и све наше снаге и планови сада су усмерени на реконструкцију старе зграде Опште болнице Врање, на одлазак младих лекара који су добили специјализације, на усавршавање, али и на упошљавање, нових лекара и осталих потребних профила здравствених радника како бисмо омогућили беспрекорно функционисање свих служби у нашој здравственој установи на најбољи могући начин.

Здравствени центар Врање сада има 1308 стално запошљених али нам недостаје здравствени кадар и ми морамо да на време размишљамо о новим запошљавањима. Такође константно пратимо и водимо рачуна о занављању медицинске опреме зато што је амортизација велика.

Здравствени центар Врање је био на дну лествице здравствених установа у нашој земљи, да би се изградњом Новог хируршког блока, реконструкцијом зграде Опште болнице Врање, запошљавањем 80-оро здравствених радника, поделом 44 специјализација, потпуно новом радном енергијом код запослених и добром међусобном сарадњом свих служби у последње две и по године вратио у живот.

Циљ нам је да грдосију какву Здравствени центар Врање представља у сваком смислу одржимо на здравим ногама и да систем где се лече око 250 хиљада људи из округа и са простора Косовског Поморавља, одржимо функционалним и унапредимо квалитет здравствене заштите у свим сегментима, са два скенера ускоро у функцији са добијањем магнетне резонаце и уз усавршавање младих лекара." - говорила је директорка Здравственог центра Врање, др Љиљана Антић о плановима за наредни период у емисији "Пулс града" и додала:

"Здравствени центар Врање је заједно са кабинетом и председником Републике Србије, Александром Вучићем показао  солидарност према грађанима Републике Северне Македоније и омогућио да се око хиљаду наших суседа вакцинишу у нашем граду. Све време Здравствени центар омогућује мигрантима који бораве у Транзитно прихватном центру Врање с потребну здравствену заштиту на примарном и секундарном нивоу, што само показује да сви заједно живимо у истом свету и делимо исту судбину.

Здравствени центар Врање је показао енергију заједништва и у овим најтежим временима је ујединио старе и младе, грађане Врања, Србије, грађане Северне Македоније и свих других вера и националности на овом нашем простору у борби за здравље, за живот и бележи успех у томе.

Зато, на крају, желим да још једном позовем све наше грађане који се нису вакцинисали да се вакцинишу и да статистику која је 23 398 датих првих доза, имунизованих 18994 и укупно датих 43341 доза вакцина, учинимо још бољом." - поручила је на крају др Љиљана Антић.

Емисују "Пулс града" у целини можете да погледате ОВДЕ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Image
Image
Image
produži život

Mени