ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу

Данас ревакцинација 441 грађана Врања


Према плану за масовну имунизацију становништва за данас је предвиђена ревакцинација: 430 доза руском вакцином (II доза - Спортска хала), кинеском 6 доза (II доза - Спортска хала), кинеском 5 доза (II доза - Врањска Бања) и вакцинација заинтересованих грађана без пријаве и без заказивања.
"Данас и ових дана, нарочито након прославе првомајских и Ускршњих празника, бележимо повећано јављање наших суграђана за прву дозу вакцине. Јављају се и млађе и старије особе за разлику од месеца марта и априла где је и одзив грађана за вакцинацију био слабији, сада то није случај. Наши суграђани могу и даље да бирају којом ће се вакцином вакцинисати и доступне су им све вакцине. Подсећам да је сама процедура примања вакцине изузетно кратка, добро смо организовани и нема много задржавања грађана приликом вакцинације. Са данашњим даном, првом дозом вакцинисано је 21 390 наших суграђана, комплетна имунизација је реализована за 17 260 наших грађана који су примили прву и другу дозу вакцине и имамо 949 вакцинисаних грађана Републике Северне Македоније." - рекао је данас др Слађан Младеновић који од првог дана вакцинације, 8. јануара ради на вакцинацији најпре здравствених радника а потом од 20. јануара на масовној имунизацији становништва, истичући да је као лекар задовољан овим бројкама уз напомену да то још увек није довољно, циљ је да постигнемо колективни имунитет, преко 70 посто вакцинисаних у земљи како би епидемију ставили под контролу и додао:
"Бројке новозаражених у Врању су пале, број првих прегледа и број хоспитализованих пацијената заражених Ковидом 19 је такође смањен. Вакцине су показале своју ефикасност и сада без сваке сумње можемо да будемо потпуно сигурни да вакцине делују и имају ефекат смањења ширења заразе. Ипак морамо да будемо опрезни са овим вирусом, јер је искуство од више од годину дана показало да је вирус непредвидив. Надам се да више великих таласа заражавања неће бити и надам се да је свима до сада, чак и онима са сумњом јасно да је вакцина делотворна, нежељених дејстава тежег карактера није било код наших грађана.".  
У разговору са грађанима који су данас дошли да приме ревакцину али са онима који су данас примили прву дозу стиче се утисак да су грађани опуштенији, виде да вакцине нису опасне по њихово здравље већ напротив да их штите.
Са друге стране дежурни лекари истичу да су искуства земаља које су успешно спровеле имунизације позитивне, статистика и бројке тих земаља указују на драстично смањење заражавања и оболевања тешких облицима болести.
 
"У Спорсткој хали сви смо заједно у овој битци против вируса и грађани и лекари имају осећај да смо сви на истом задатку а то је да ставимо вирус под контролу и да утичемо на нестајање епидемије  и код нас и на глобалном нивоу. Важно је да вакцинацијом спречимо вирус да се преноси међу нама јер је то још један начин да вирус опстане и  евентуално мутира. Тиме бисмо поништили позитивне ефекте вакцинације а то не смемо да дозволимо.
Није било лако годину дана живети и радити под маскама са свим што нам је епидемија донела и на измаку смо свих и психичких и физичких снага, сви заједно. Морамо да искористимо то што је вирус рањен вакцинацијом, морамо да успешно наставимо са вакцинацијом, задамо коначан ударац епидемији, коначно је ставимо под контролу и вратимо се животу од раније." - закључио је др Слађан Младеновић.
 
Image
Image
Image
produži život

Mени