ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу

Реконструкција болнице тече по плану, завршетак радова за 730 радних дана

 

Директорка Здравственог центра Врање, др Љиљана Антић са сарадницима континуирано надлгеда темпо којим се одвијају радови на реконструкцији старог дела Болнице и у сталном је контакту са одговорнима за реализацију пројекта реконструкције.

Радови на реконструкцији павиљонског дела Опште болнице у Врању почели су почетком октобра 2020. Вредност инвестиције је 1,4 милијарде динара. Завршетак радова планира се за 730 радних дана.

У оквиру реконструкције павиљонског дела болнице у Врању биће изграђен централни хол, нови објекат, који ће бити главни улаз у реконструисану и обновљену болницу. Ту ће бити смештени инфопулт са поликлиничким и интернистичким амбулантама.


Планира се надоградња постојећих павиљонских јединица, односно надоградња објеката изнад ортопедског, уролошког, очног и интерног одељења,

- Динамика реконструкције се одвија према плану. Успели смо да успешно привремено изместимо Ортопедију, Офталмологију, Урологију и у амбулантном и у стационарном делу како би наши корисници здравствених услуга могли да добију сву неопходну и потребну здравствену заштиту и користим прилику да се захвалим и пацијентима и нашим лекарима и медицинским сестрама и техничараима ових служби али и Службе за гинекологију и акушерство на стрпљењу и подршци да се рад реорганизује. Ова промена је привременог карактера а завршетак радова планира се за 730 радних дана.

- Имамо иницијативу и радимо на томе да додатно урадимо и реконструкцију старе зграде Хирургије, волели бисмо да истовремено и некадашње просторије и зграду службе Неурологије такође приведемо намени и да цео тај простор који чини део Здравственог центра а гледа на центар Града Врања буде онакав какав наши пацијенти и суграђани заслужују и што се тиче његове намене а и изгледа и верујем да ћемо у томе успети - каже директорка ЗЦ Врање И додаје:

“Такође разматрамо и у разговорима смо са представницима Епархије Врањске, Српске Православне Цркве и Његовим преосвештенством, Владиком Пахомијем да Здравствени центар Врање у свом дворишту добије и цркву, где ће сви наши пацијенти моћи да добију и духовну подршку која је важна свима нама, поготову у овим тешким временима у којима живимо и радимо.


Директорка врањског Здравственог центра специјалиста интерне медицине од недавно је и субспецијалиста гастроентерохепатологије.

- За мене је у процесу мог усвршавања јако важан и велику улогу има свакодневни контакт са пацијентима, процес лечења и њиховог излечења и све оно што посебним чини тај хумани део, поред професионалног дела посла. Све време од када сам у менаџменту, најпре као управница Опште Болнице Врање а потом и в. д. директорка Здравственог центра Врање, ординирам и радим у својој матичној Служби за интерну медицину, одбранила сам своју субспецијализацију.. Овде за мене свакако није крај. Мој мото у животу је да најмање празном причом а највише делима, радом и својим личним примером покажем и илуструјем оно о чему говорим.

- Ми лекари у обавези смо да у контнуитету кроз процес Kонтинуиране медицинске едукације пратимо, упознајемо и стално примењујемо најновија медицинска знања и дотигнућа која се у данашње време обнављају веома брзо и веома интензивно, сходно изазовима са којима се суочва заштита и очување здравља и живота људи. Данса је то више него изражено и кроз актуелну борбу против пандемије корона вирусом у целом свету и код нас - напоменула је др Антић..


Она је истакла значај усавршавања лекара И медицинских сестара и најавила нову поделу специјализација у овој години у ЗЦ..

- Да не би дошли у ситуацију да немамо лекаре, медицинске сестре и врсне стручњаке и међу једнима и међу другима јер усавршавање је пођеднако важно за обе категорије и за лекаре и за медицинске сестре и техничаре, после година и година нечињења, у време од када сам ја на челу Здравственог центра Врање, упошљено је 88 људи, 44 лекара је добило специјализацију након 10 година застоја и очекујемо нову поделу специјализација у овој години. Субспецијализација или другим речником, ужа специјализација гастроентерохепатологије је високо стручна медицинска услуга коју једино ја пружам у целом Пчињском округу, али опет, личним примером, јер је др Милан Младеновић такође на усавршавању из ове области, показујем да ако се на време мисли и мисли на овакав проактиван начин бенефити су вишеструки како за нас и наше колеге лекаре, тако и за бригу за наше пацијенте и излечење здравствених проблема које имају - истиче др Антић.

Она је додала да је у току комплетна реконструкција која обухвата бетонирање и сређивање дворишта и прилаза улазима у Kовид амбуланту, како би се пацијентима омогућило да имају све непоходне услове приликом доласка на прегледе а које су прописане актуелним епидемиолошким мерама на снази.

Подсећања ради од 23. марта до средине марта у Kовид амбуланти урађено је: 42 778 прегледа, 6 373 ПСР и 11 662 антигенских тестирања, 32 586 лабораторијских анализа и 27 031 радиолошких прегледа. Због новог таласа заражавања и повећаног броја пацијената тренутно у Kовид амбуланти ради 10 медицинских екипа, 2 лабораторије и у функцији су 2 пункта за тестирања. Тренутно је активан један пункт за тестирање где се раде антигенски и ПСР тестирања.

Извор: Курир, 27.03.2021. 09:59h

Image
Image
Image
produži život

Mени