ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу

У Врању свечана додела грантова у склопу пројекта ALVED

 

У уторак 18. маја у хотелу Роyал Путник у Врању биће организована свечана додела грантова локалним организацијама за пројекте одабране на јавном конкурсу у оквиру пројекта "Појачавање локалних гласова за правичан развој" (ALVED) одржаном почетком године.

Организатор је "Човек у невољи" (People in Need (PIN)), уз подршку Британске амбасаде у Београду.

Представнице донатора – Лесли Хес, регионална менаџерка програма ALVED и Миа Марзук, виша саветница у Владином фонду Уједињеног Kраљевства за конфликте, стабилност и безбедност (CSSF), уручиће сертификате о грантовима представницима локалних организација грађанског друштва из Врања, Бујановца и Лебана.

Мали грантови (до 25.000 евра) одобрени су за укупно пет пројеката које спроводе Удружење Шоћата (Shoqata Beyond) из Бујановца, Центар за равномерни регионални развој CenTriR у конзорцијуму са Удружењем жена Ружа из Лебана, Удружење Ромкиња Бујановац, Центар за активизам Врање и Удружење грађана Одбор за људска права Врање.

- Доделом бесповратних средстава подржане су локалне иницијативе које треба да помогну грађанима у суочавању са последицама KОВИД-19, без обзира на етничка раздвајања.

Тако се одабрани пројекти баве различитим проблемима који су додатно отежани епидемијском ситуацијом: од родне неједнакости и породичног насиља међу ромском заједницом, преко репродуктивног здравља жена и менталног здравља младих, до маркетинга социјалног предузетништва - каже се у најави догађаја.

На свечаности ће учествовати Лесли Хес, регионална менаџерка програма, Човек у невољи – PIN Србија, Миа Марзук, виша саветница у Владином фонду Велика Британија за конфликте, стабилност и безбедност и Сузана Антић Ристић из Одбора за људска права Врање.

Догађај ће бити организован уз пуно поштовање мера против ширења епидемије.

Додела бесповратних средстава део је пројекта ALVED Amplifying Local Voices for Equitable Development који финансијски подржава влада Велике Британије.

Пројекат спроводе Иницијатива за мирне промене (Peaceful Change initiative PCi) и Човек у невољи, у блиском партнерству са Грађанским иницијативама, Мрежом вршњачких едукатора PEN и NGO Активом.

Човек у невољи - People in Need (PIN)

Ово је чешка непрофитна, невладина организација која обезбеђује хуманитарну и развојну помоц́ у више од 30 земаља широм света. На Западном Балкану, PIN је препознатљив по пружању хитне помоц́и избеглицама и мигрантима. PIN има канцеларије у Босни и Херцеговини, Србији, на Kосову (која покрива Северну Македонију) и подржава пројекте доброг управљања, деинституционализације и укључивања особа са инвалидитетом и инклузивног образовања.

Догађај ће се одржати у уторак 18. маја у Врању, у свечаној сали хотела Ројал Путник.

Извор: Vranjenews

Image
Image
Image
produži život

Mени