ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу

Др Љиљана Антић, три године на челу Здравственог центра Врање

Три године је од како је др Љиљана Антић, прва жена директор Здравственог центра Врање на челу ове највеће здравствене установе у Пчињском округу.

"Здравствени центар Врање је установа која данас има завршен Нови фируршки блок, активно ради на реконструкцији старе Болнице, истовремено пружа све потребне здравствене услуге грађанима Врања, Пчињског округа и Kосовског Поморавља. Има потпуну подршку Државе и Министарства здравља Републике Србије." - рекла је данас директорка Здравственог центра Врање, др Љиљана Антић.

"Реконструкција Болнице је интензивна и сваког дана су приметне огромне промене. Болница добија нови препознатљив изглед који заједно са Новим хируршким блоком чини јединствену целину. До краја године очекујемо усељење Интерног одељења, Радиологије и болничке Лабораторије у нове просторије, са завршетком свих радова на ламели А. Котларница на биомасу која се паралено гради ће такође у децембру месецу бити предата на употребу Здравственом центру Врање.

Истовремено са изградњом и реконструкцијом нисмо запоставили запошљавања здравствених радника, додељене су специјализације, ускоро креће додела нових субспецијализација. Модерна опрема, савремена дијагностика, предуслов су да млади лекари и медицински техничари остану и граде живот овде где су рођени и ми смо у потпуности посвећени том циљу. 

 

Истакла бих одговорно финансијско пословање, где смо прекинули са праксом ненаменског трошења новчаних средстава и држава је прогласила за јавни дуг 220 милиона динара за лекове крајем 2020. године, у децембру месецу и 97 милиона динара за санитетски материјал недавно, 30. јула 2021. године." - додала је др Љиљана Антић и нагласила да је уговарање неуговорених радника у Здравственом центру Врање такође био један од приоритета који је интензивно решаван у протеклих три година.

"64 хиљада прегледа у Kовид амбуланти, 44 хиљада лабораторијских анализа и 39 хиљада радиографија урађено је током пандемије. Хоспитализовано је око 4 хиљаде пацијената у Kовид систему Здравственог центра Врање." - нагласила је др Љиљана Антић наводећи бројке здравствених услуга у неким од сегмената Ковид система Здравственог центра Врање које указају на преданост медицинског осбља Здравственог центра Врање у борби против Ковида 19 и подсетила све грађане на колективну одговорност коју имају према себи и свима да се вакцинишу, уз напомену да је вакцина најмоћније оружје у борби против корона вируса али само ако се одазовемо вакцинацији масовно и стекнемо неопходан колективни имунитет.

"Здравствени центар Врање је добитник бројних признања, међу којима су Захвалница Војске Србије, Полицијске управе Врање, највеће градско признање за протеклу годину и Сретењско признање координаорки Kовид амбуланте, Стефани Младеновић.

Ово су признања за све запослене у Здравственом центру Врање који су ми велика подршка у раду и ја им се овог пута захваљујем лично, али ово је и доказ да добро радимо, да смо на добром путу." - закључила је на крају директорка Здравственог центра Врање, др Љиљана Антић.

Поводом три године на челу Здравственог центра Врање, директорка Здравственог центра Врање, др Љиљана Антић дала је интервју ТВ Инфо Пулс који можете да погледате ОВДЕ.

Image
Image
Image
produži život

Mени