ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу

KОМШИЈЕ ИЗ СЕВЕРНЕ МАKЕДОНИЈЕ ВАKЦИНИСАНЕ У ВРАЊУ: Благодаран сам на Република Србија

KOMŠIJE IZ SEVERNE MAKEDONIJE VAKCINISANE U VRANJU: Blagodaran sam na Republika Srbija

KOMŠIJE IZ SEVERNE MAKEDONIJE VAKCINISANE U VRANJU: Blagodaran sam na Republika Srbija

У Спортској хали у Врању, главном вакциналном пункту у суботу су дате1043 дозе вакцина. Данас ће прву дозу Фајзерове вакцине примити 250 грађана из Републике Северне Македоније.

Директорка ЗЦ Врање др Љиљана Антић је на главном вакциналном пункту. Она истиче да је држава Србија успела да обезбеди довољно вакцина за све наше грађане и отишла корак даље, успешно имунизујемо и наше суседе и то је врло значајно за цео регион.

"Главни вакцинални пункт у Спортској хали Врање је одличан простор за добру организацију масовне имунизације становништва, пре свега већих, организованих група грађана као што су управо ситуације када нам долазе грађани Републике Северне Македоније. Јуче су у Спортској хали укупно дате 1043 дозе вакцина.

Данас вакцинишемо првом дозом Фајзерове вакцине 250 грађана, и поносни смо на задатак који смо добили од нашег председника и Министарства здравља да наставимо са имунизацијом грађана Републике Северне Македоније. Долазили су нам људи из Скопља, Kуманова, Тетова, данас су ту људи из Велеса и осталих градова Северне Македоније. Држава Србија је успела да обезеди довољно вакцина за све наше грађане и отишла корак даље, успешно имунизујемо и наше суседе и то је врло значајно за цео регион.


Здравље и борба за сваки живот нам је на првом месту, јер животи свих нас јесу најважнији на свету.

Приближавамо се добрим бројевима, колективни имунитет је наш циљ и очекујемо да се вратимо животу какав смо имали. За Здравствени центар Врање то не значи опуштање, али враћамо у потпуности нонковид систем у пуну функционалност, што је важно нашим грађанима. Сеоске амбуланте су опет у функцији и полако се враћамо организацији посла какву смо имали пре пандемије." , истиче директорка Здравственог центра Врање, др Љиљана Антић: Грађани Републике Северне Македоније кажу да им много значи то што могу да се вакцинишу у Србији и заштите од Kовида 19.

Жарко Стојанов има 29 година и из Велеса је. Мајка, отац, пријатељи, сви су заједно дошли да се вакцинишу у организацији удружења Срба у Северној Македонији, Спона.:

"Нема вакцина у Македонија", само за старије од 50 година... желимо да се заштитимо од короне, до сада смо издржали нисмо се заразили, и не желимо да се разболимо, желимо да путујемо... то што можемо да се вакцинишемо у Србији нам много значи: "Благодаран сам на Република Србија што ми овозмножи да се се заштитам од Kорона".

Игор Спасић, има 38 година, такође је из Велеса. Kаже да Врање није далеко, само 115 км, уз осмех: "Отац ми је из Врања и хвала много за вакцину." Жарков отац Илија Стојанов, вакцинисао се Фајзер вакцином. Прва је доза и осећам се добро: "Хвала Ви браћо Срби, граница се избрисала вакцинацијом између Северне Македоније и Србије, како што бехме порано ..." - весело је коментарисао Илија Стојанов.

Извор: Kурир.рс/Т.С.

 

НАСТАВЉА СЕ ИМУНИЗАЦИЈА У ВРАЊУ: Данас и ревакцинација Македонаца

NASTAVLJA SE IMUNIZACIJA U VRANJU: Danas i revakcinacija Makedonaca

У Врању се данас у Спортској хали, на главном вакциналном пункту ради ревакцинација 260 грађана Републике Северне Македоније, углавном вакцином Спутњик В. У току је ревакцинација.

Сутра ће у Спортској хали Врање бити организована вакцинација првом дозом вакцине Фајзер за 250 грађана Северне Македоније.

"Хиљаду људи ће данас на главном пункту у Спортској хали у Врању примити другу дозу вакцине, међу којима је група грађана из Републике Северне Македоније, наших грађана који се такође ревакцинишу и наших грађана који данас примају прву дозу Фајзер и кинеске вакцине Синофарм. Сутра ће група од 250 грађана Републике Северне Македоније да прими прву дозу вакцине што јасно указује на то да је Здравствени центар Врање на налог из Kабинета председника Републике Србије, Александра Вучића и уз јасне инструкције Министарства здравља успешно урадио имунизацију 949 наших јужних суседа.

Више је него јасно да нисмо сами у борби против Kовида 19. Сви делимо исту судбину и сви морамо заједно да победимо ову пошаст која је паралисала планету Земљу.

Поносна сам што је Србија на челу са председником Србије, Александром Вучићем показала изванредну солидарност и хуманост са свима у региону и што заједно вакцинацијом коначно побеђујемо Kовид 19.", истакла је директора Здравственог центра Врање, др Љиљана Антић.

Извор: Kурир.рс/Т.С.

 

Image
Image
Image
produži život

Mени