ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу

Пакет за новорођену бебу - Да нас буде више

Црвени крст Србије и ове године реализује акцију "Пакет за новорођену бебу" са мотом "Да нас буде више" у недељи Црвеног крста од 8. до 15. маја 2021. године, са жељом да се прикључи борби против "беле куге" и реализацији циљева Стратегије популационе политике у нашој Републици.

Од осмог маја до данас у прва два дана акције у Породилишту , рођено је 7 беба од чега су две девојчице и петоро је дечака.

Акција се традиционално спроводи на територији целе Србије, уз сва неопходна прилагођавања датим околностима и епидемиолошкој ситуацији, уз директну подршку Министарства за рад запошљавање борачка и социјална питања.

Kонципирана је тако да све бебе рођене у недељи Црвеног крста која се обележава у периоду од 8. до 15. маја, као и њихове маме, буду обрадоване симболичним поклоном добродошлице, који би садржао пре свега Радосницу Црвеног крста, а према могућностима биће обогаћиван са артиклима попут беби козметике и основне беби опреме, саопштавају из ове организације.

Врањском Породилишту на одељењу Гинекологије, опредељено је 45 поклон - пакета за маме и бебе рођене у недељи Црвеног крста, што само указује на значај Здравственог центра Врање као регионалног центра и Породилишта где се заиста рађа много беба са територије  Пчињског округа и Kосовског Поморавља.

Црвени крст на територији целе Републике Србије овим поводом сваке године иницира акције солидарности којим се позивају појединци и групе да узму учешће у акцији и дају допринос обезбеђивањем донација за ову намену, те ће у зависности од одзива, зависити и сам садржај пакета. Kада је начин реализације у питању, епидемиолошка ситуација ове године не дозвољава реализацију на начин како је то била пракса претходних година, да се породиљама и новорођеним бебама поклон пакети предају у самом породилишту. Црвени крст Србије у настојању да се акција свакако спроведе уз сва неопходна прилагођавања датим околностима, овогодишњу реализацију конципирао је на следећи начин.

Породиље које су на свет донеле бебе у периоду од 8. до 15. маја 2021. године, биће информисане о акцији у самом породилишту и позиване да се по изласку у одређеном року који неће бити краћи од једног месеца јаве свом локалном Црвеном крсту и на безбедан начин преузму симболичан поклон добродошлице. С тим у вези Црвени крст Србије је израдио Позивницу за родитеље новоорођених беба у Недељи Црвеног крста, са свим релевантним информацијама и упутствима стоји у допису који је Црвени крст србије послао Служби за гинекологију и акушерство, Здравственог центра Врање. 

У односу на исти период прошле године у врањском породилишту забележен је благи пораст новорођених беба.

"У реализацији акције "Пакет за новорођену бебу", где Ваше породилиште видимо као кључног партнера у циљу најсврсисходније и успешне реализације, односи се на дистрибуцију позивница свим породиљама у недељи Црвеног крста у самим породилиштима, јер се практично само на тај начин обезбеђује могућност досезања до циљне групе у целости, истакао је Црвени Крст Србије у допису наводећи да ће  доставити ковертиране позивнице у процењеном броју порођаја за ту недељу, које ће бити додељене породиљама на начин који је најподеснији у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом и мерама које су на снази у борби против ковида 19.

На крају, али не најмање важно желимо да искористимо прилику овог обраћања да се захвалимо Вашој институцији и свим професионалним и хуманим људима који је чине, на подршци у реализацији ове акције током свих претходних година", истакнтуто је у допису из Црвеног крста Србије.

Image
Image
Image
produži život

Mени