ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу

Поезијом за повртак у живот - главна медицинска сестра у Служби за здравствену заштиту жена, Душка Стојковић

"Душка Стојковић, изузетна жена и професионалац у свом медицинском послу, јака и зрела личност, као песникиња је испољила себе у светлу осећајности за све што је окружује, у својој првој збирци поезије "Моја звезда". Она је удахнула живот својим песмама, проткала их својим мислима и њиховом природном мелодијом додирује наше душе нежно, да не повреди ничија осећања." - стоји у рецензији збирке поезије "Моја звезда", Душке Стојковић,  коју потисује Ана Митић Стошић, професорка српске књижевности и језика.

Виша акушерска медицинска сестра, Душка Стојковић има 38 година стажа и  8 година ради на пословима главне медицинске сестре у Служби за здравствену зашиту жена. Вишу медицинску школу завршила је у Софији на међународној размени студената. Тамо је као студент добила награду за најбоље обављање практичног у Гинеколошко-акушерској клиници "Тина Киркова" у Софији.


Поезију је почела да пише још у средњој школи и ово је њена прва објављена књига поезије настала уз подршку, породице, супруга и два сина, на првом месту, а потом се ређају захвалнице доктору Срђану Томићу и највећу захвалницу ауторка књиге поезије "Моја звезда" упућује Јасмини Ристић, главној сестри Здравственог центра Врање и председници Националне асоцијације удружења здравствених радника Врање уз чију је подршку објављена књига поезије "Моја Звезда":

"Душка Стојковић је била мој ментор  када сам као почетница почела да радим у Здравственом центру Врање. Њена преданост послу и професиналност за мене су модел како медицинска сетра треба да ради овај хумани и изузетно осетљив посао.

Книга поезије "Моја звезда" појављује се у нашем сазвежђу онда када нам је најпотребнија, у време након тешке године борбе са ковидом и неизвесности која и даље траје, да се на тренутак опустимо, да повратимо веру у љубав и у људе који нас окружују." - рекла је Јасмина Ристић, уз напомену да је увек ту да подржи своје колегенице ус вим активностима, јер брига за здравље свих нас данас превазилази оквире стручне помоћи које медицинске сестре и техничари пружају на свом радном месту.

"Овакви подухвати, као што је објављивање књиге поезије "Моја звезда" су брига и подстрек за очување нашег менталног здравља." - истакла је глана сестра Здравственог центра Врање, Јасмина Ристић.

Душкина књига поезије наишла је такође, на велику подршку и одушевљење међу запосленима у њеној матичној служби:

"У Служби су одушевљени, пружају ми подршку и заправо нису знали да пишем поезију. Кући, имам песама за још овакве две књиге поезије. Надам се  да ће и оне "угледати светлост дана" и дотакнути многе душе. Мислим да свако пренађе делић себе у мојим песмама." - скромна је Душка Стојковић када говори о својим песмама, својим звездама.

Пар песама је објавила на свом Фејсбук профилу и дивно су примљене. Душка се нада да ће се стећи услови за промоцију њеног првенца и да ће имати прилику да уживо а не само путем друштвених мрежа разговара са људима о својој поезији.

"У збирци се од почетка до краја испољава лиризам осећајне душе и питка свежина речи о младости, љубави и животу, тражећи многе средне душе међу читаоцима. Душка нам је дочарала своју звезду песмама и све нас позива за пријатеља искреним стиховима. Хвала јој за људскост и емоције које носи у себи, а које нам је овом књигом подарила." - завршава своју рецензију за књигу поезије "Моја звезда"  Ана Митић Стошић, професорка српске књижевности и језика.

 

 

 

Image
Image
Image
produži život

Mени