ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу

Поред реконструкције Болнице у Здравственом центру Врање ради се уређење дворишта Ковид амбуланте

Директорка Здравственог центра Врање, др Љиља Антић је са управником Дома здравља Врање, др Драганом Ђошић након обиласка радова на рекострукцији Опште болнице Врање, обишла и видела како напредују радови на адаптацији и уређењу простора где се налази Ковид амбуланта у Врању. 

 

АТД амбуланта која је физички издвојена из круга где се налази Здравствени центар Врање од 23. марта прошле године почела је са радом као Kовид амбуланта у Врању. По структури прегледа које се могу да ураде на једном месту једна од најбољих у целој земљи. У почетку је организован рад са по 4 лекара и 4 медицинских сестара-техничара у смени што значи 8 медицинских екипа на дневном нивоу. Kрајем јуна, прошле године, због повећаног броја пацијената број медицинских екипа је повећан на 10 медицинских екипа дневно.
У оквиру Kовид амбуланте у то време радиле су 2 лабораторије + 2 пункта за ПЦР и серолошко тестирање и радиолошка снимања срца и плућа. Радиолошку екипу чине 1 лекар и по два радиолошка техничара у првој и два радиолошка техничара у другој смени.
Од самог формирања Kовид амбуланте, она је имала свог координатора: у почетку је то била др Далиборка Пејковић, коју је након заражавања корона вирусом 24. јуна заменила др Стефана Младеновић која је и добитница Сретењског признања поводом Дана државности Републике Србије. Током рада Kовид амбуланте број првих прегледа кретао се у распону од 50 до 180, док је број контролних прегледа достизао и до 250 пацијената дневно, што значи да је максималан број прегледа износио 380 пацијената у једном дану. У односу на број пацијената у години за нама повећаван је и смањиван број активних медицинских екипа у Kовид амбуланти. Због новог таласа заражавања и повећаног броја пацијената тренутно у Kовид амбуланти ради 10 медицинских екипа, 2 лабораторије и у функцији су 2 пункта за тестирања. Тренутно је активан један пункт за тестирање где се раде антигенски и PCR тестирања.
Kовид амбуланта ради од 7:00 до 20:00 часова свих дана у недељи.

 

"Укупан бро ј прегледа у ковид амбуланти је ових дана прелазио бројку од 400 прегледа на дневном нивоу што говори да је заражавање велико" - рекла је директорица Здравственог центра Врање, др Љиљана Антић говорећи о значају рада у ковид амбуланти и додала:
"У периоду од 23. марта прошле године када је амбуланта почела са радом до 24. марта ове године дакле, за годину дана у Kовид амбуланти урађено је: 49821 прегледа, 6 476 PCR и 14 859 антигенских тестирања, 36 594 лабораторијских анализа и 29 917 радиолошких прегледа.".


С обзиром на то да је двориште на простору где се налази Kовид амбуланта претрпело знатна оштећења након зимског периода, у току је комплетна реконструкција овог дела која обухвата бетонирање и сређивање дворишта и прилаза улазима у Kовид амбуланту, постављање тенди за заштиту од сунца и осталих потрепштина како би се пацијентима омогућило да имају све непоходне услове приликом доласка на прегледе а које су прописане актуелним епидемиолошким мерама на снази.

Image
Image
Image
produži život

Mени