ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу

Посета премијерке Ане Брнабић Здравственом центру Врање

 

Премијерка Србије Ана Брнабић је у оквиру дводневне посете Пчињском округу обишла радове на реконструкцији и доградњи Опште болнице Врање као и радове на изградњи котларнице на биомасу која ће топлотном енергијом снабдевати и Здравствени центар Врање. 

Централна котларница ће топлотном енергијом снабдевати Здравствени центар Врање на начин који је у функцији заштите животне средине користећи као гориво биомасу, што ће значајно утицати на смањење аерозагађења у Врању.

"Завршетак радова је пре нове године. Рок за завршетак радова је 8. јануара следеће године, али ми ћемо завршити пре рока, предаћемо Котларницу на употребу средином децембра. Котларница ће грејати Болницу и преузима грејање зграда у насељу Чешаљ које су до сада користиле котларницу на мазут, а у другом кораку кроз јавно приватно партнерство котларница на мазут се гаси, тако да цео овај део града, центар града, насеље Ледена стена, и станови безбедности  прећи ће на обновљиве изворе енергије на биомасу. Поступак довожења и коришћења биомасе је у потпуности аутоматизован." - рекао је Мирослав Алексић, представник извођача радова, "Energy Construction" д.о.о Београд излажући динамику радова на котларници премијерки Ани Брнабић.

"Реконструкција старе болнице се реализује на време, тако да ћемо до краја следеће године имати Болницу "под једним кровом". Радови су кренули октобра прошле године и надамо се да ћемо до краја године завршити ламелу А и уселити нека одељења. Успели смо да организујемо рад у Здравственом центру Врање и у ковид и у нон ковид систему захваљујујући Новом хируршком блоку, који смо после 14 година изградње завршили и отворили заједно са председником Александром Вучићем.

Укупна површина пословног дела Здавственог центра Врање је 36 хиљада квадратних метара, а простиремо се на 5 хектара земљишта са свим припадајућим истуреним амбулантама." - надовезала се директорка Здравственог центра Врање, др Љиљана Антић.

Председница Владе Републике Србије, интересовала се за услове рада у Новом хируршком блоку.

"Поред свега онога што Влада Републике Србије ради на повећању плата, додели специјализација, услови рада много одлучују о томе да ли ће наши лекари и медицинско особље остајати у Србији или неће. Рад у објектима као што је Нови хируршки блок је нешто потпуно другачије." - рекла је премијерка Ана Брнабић.

"Пацијенти су под једним кровом, дијагностика је ту, рентген све време ради, добили смо нови скенер и молим Вас да нас подржите за Магнетну резонанцу, обећали су нам у Министарству здравља да ћемо добити магнет. Ка нама иде око 200 хиљада и више становника и Косовско Поморавље и верујем да ћемо добити и Магнетну резонанцу." - сложила се са премијерком директорка Здравственог центра Врање др Љиљана Антић, да су добри услови за рад и савремена опрема одлучујући за останак лекара и медицинског особља у нашој земљи.

"Поред реконструкције одвија се и надоградња што заиста повећава капацитете Болнице - нагласио је градоначелник Врања, др Слободан Миленковић и подсетио премијерку на обновљено Породилиште на Гинекологији уз помоћ Фондације Драгице Николић.

"Реконструише се 10 хиљада квадратних метара а изградња новог простора и надградња је негде око 4 хиљаде квадратних метара, тако да је то једна озбиљна површина." - истакла је др Љиљана Антић, док је др Слободан Миленковић подсетио премијерку колика су новчана улагања улагања у ове пројекте:

"Инвестиција је милијарду и 391 милон преко Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије што се тиче реконструкције Болнице а што се тиче котларнице је 428 милиона динара са ПДВ-ом." 

Реконструкција Опште болнице Врање, данас: уторак, 27. јул 2021. године:

 

 

 

Image
Image
Image
produži život

Mени