ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу

Др Бојан Илић: Са Ковидом 19 на жалост, дочекујемо и ову Нову годину

 

Доктор Бојан Илић ради у Ковид систему Здравственог центра Врање од маја прошле године. Највећим делом је био ангажован током великих таласа заражавања у Ковиду 2 у згради старе Хирургије, док је мањи део времена лечио пацијенте заражене корона вирусом у Ковиду 1 у згради Психијатрије, врањске Болнице.

Од маја ове године је на специјалистичким студијама за клиничку биохемију. Прележао је инфекцију изазвану Ковид 19 вирусом, вакцинисан је са две дозе Фајзерове вакцине и сходно правилима ових дана примиће и трећу, бустер дозу Фајзер вакцине.

"Ја врло често кажем да на жалост, ми сада живимо са Ковидом али и Ковид живи са нама већ дуже време. Ми, здравствени радници смо се највише надали да ћемо са набавком вакцина, могућношћу да можемо да изаберемо вакцину, врло брзо и да се изборимо са овом непредвидивом пошасти. Вакцинација и даље јесте једина опција која ће нам помоћи да у болницама имамо што мање пацијената, али и да коначно зауздамо пандемију." - истиче на почетку разговора млади др Бојан.

"Поред медицинског дела везаног за лечење наших пацијената, који сви ми у Ковиду обављамо савесно, стручно и одговорно, пратећи важеће протоколе, дајући при томе велики проценат себе, свесно стављајући породицу и каријеру у други план, свесни смо тога да су наши пацијенти у условима када им је поред лечења и медицинске неге потребан и додатни мир и подстрек за оздрављењем који се постиже специфичним односом који наше медицинско особље свакодневно гради са њима, да не говорим о максималној доступности свих нас у Ковиду 24 сата непрестано за наше болеснике." - наглашава др Бојан Илић и додаје:

"Ја, као доктор саосећам све муке кроз које пролазе моји пацијенти. Управо из тог разлога, сви ми који радимо овде, трудимо се да градимо позитиван дух, те смо тако уз наше даровите медицинске сестре сви заједно допринели да простор у ковид болницама оплеменимо и прилагодимо предстојећим Новогодишнњим и Божићним празницима, да и на тај начин олакшамо боравак пацијентима у болници и да им помогнемо.".

Телефон за информисање чланова породица пацијената о стању пацијената који су на лечењу у ковид болницама који је руководство Здравственог центра Врање омогућило много олакшава посао здравственим радницима. Породице свакодневно добијају информације од дежурних лекара.

 

"Нада у излечење наших пацијената није само њихова. Ми, здравствени радници чинимо све да она постане стварност и најсрећнији смо када пацијент излечен одлази кући.

Већ четири дана нема преминулих у ковид болницама Здравственог центра Врање и наше жеље су да тако и остане, и да нам што мање пацијената дочека Нову годину овде са нама." - оптимистичан је др Бојан Илић и подсећа све:

"Једини начин и пут ка томе, да проведемо Новогодишње и Божићне празнике са својим најмилијима је вакцинација и треба искористити ово време управо за то!".

 

 

 

Image
Image
Image
produži život

Mени