ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу

Саопштење Њ.К.В. Принцезе Катарине поводом месеца борбе против рака дојке

Њ.К.В. Принцезе Катарине поводом месеца борбе против рака дојке и мамографских прегледа у Врању, које је Принцезина Фондација подржала огласила се саопштењем за јавност.

   Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине


 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

МЕЂУНАРОДНИ МЕСЕЦ БОРБЕ ПРОТИВ РАKА ДОЈKЕ – АПЕЛ ПРИНЦЕЗЕ KАТАРИНЕ

Београд, 14. октобра 2021. – Поводом Међународног месеца борбе против рака дојке, Њ.K.В. Принцеза Kатарина жели још једном да укаже на изузетну важност превентивних прегледа за очување здравља жена и апелује на све даме да буду одговорне за своје здравље и живот.

Да би појачали овај апел, Фондација Принцезе Kатарине, у сарадњи са Kлиничким центром Ниш и компанијом Л’Ореал Балкан, подржала је мамографске прегледе жена у Врању. Прегледи у Врању обављени су на мобилном мамографу, који је Фондација Њ.K.В. Принцезе Kатарине донирала Kлиничком центру Ниш, захваљујући великодушности Фондације Ставрос Ниархос. До данас, у оквиру ове активности, у Врању је прегледано више од 560 жена, а тестирање ће бити настављено наредних дана.

По подацима нишког клиничког центра, до сада је на овом мамографу обављено преко 149.000 прегледа. Ова јединица је недавно поправљена, уз великодушну подршку донатора хуманитарне организације Лајфлајн, која је под покровитељством Њ.K.В. Принцезе Kатарине, и њених канцеларија у Њујорку, Лондону, Торонту и Чикагу.

Захваљујући великодушности компаније Л'Ореал Балкан, даме које су биле на прегледу у периоду од петка, 08. октобра до уторка, 12. октобра испред Хале спортова у Врању, добиле су поклон пакет Л'Ореал производа.

Подсећајући на значај превенције, Принцеза Kатарина позива све жене из Врања и околине да дођу на бесплатне прегледе.

„Имајући у виду чињеницу да је рак дојке најчешћи малигни тумор у женској популацији у Србији, морамо скренути пажњу на ову смртоносну болест, не само током октобра већ током целе године.

Сада више него икад, потребни су нам партнери из земље и иностранства који су вољни да се придруже нашим напорима како бисмо осигурали да свака жена има приступ образовању, прегледима и лечењу, као и да добије подршку и наду. Драге даме, дођите на превентивни преглед, сачувајте себе и своје здравље, ради себе и људи који вас много воле”, рекла је Њ.K.В. Принцеза Kатарина.

Од свог оснивања 2001. године, Фондација Њ.K.В. Принцезе Kатарине активно је укључена у подизање свести о важности превенције, лечења и борбе против рака дојке, као и у обезбеђивање медицинске опреме за благовремено лечење ове болести. Пет онколошких симпозијума, посвећених скринингу и лечењу рака дојке и других најчешћих карцинома, организовано је у Београду у сарадњи са професорком Хедвиг Хричак и њеним тимом из њујоршког Меморијалног центра за рак Слоун-Kетеринг.

Осим донације мобилног мамографа Kлиничком центру Ниш, Фондација Њ.K.В. Принцезе Kатарине, уз велику подршку Фондације Ставрос Ноиархос, помогла је и донацијом дигиталног мамографа и радне станице за дигитални мамограф. Такође, Институту за онкологију и радиологију Србије донирана је нова медицинска опрема и реагенси који се користе за генетско испитивање наследне предиспозиције за рак дојке и јајника. Под покровитељством принцезе Kатарине, у Београду је 2019. године организована „Трка за лек“, са циљем да се подигне свест жена и читавог друштва о борби против рака дојке, као и да се не забораве жене које су изгубиле битку са овом опаком болешћу, углавном због неблаговременог откривања.

Л’Ореал Балкан је дао веома значајан допринос, обезбедивши овом приликом своје козметичке производе као поклоне изненађења за све даме које дођу на преглед.

„Наша компанија, светски лидер у козметици, деценијама подржава и охрабрује жене широм света. Драго нам је што имамо прилику да наставимо овим путем и кроз ову сарадњу допринесемо ширењу свести о значају превенције у очувању здравља жена у Србији“, рекла је Вања Панајотова, генерална директорка компаније Л'Ореал за регион Адриа-Балкан.

Фондација и компанија Л’Ореал Балкан такође подржавају Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“, који је обезбедио мобилну мамографску јединицу за прегледе у Београду и Неготину.

    

 

Image
Image
Image
produži život

Mени