ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу

Стварање јаког имунолошког бедема је наш задатак

Гостујући у јутарњем програму РТВ Ритам, директорка Здравственог центра Врање, др Љиљана Антић позвала је све младе изнад 16 година да се вакцинишу, зато што се на тај начин зауставља трансмисија вируса. Млади су категорија становништва са највише контаката и из тог разлога они су специјално опасни могући преносиоци вируса.

"Здравствени центар Врање је оформио све потребне екипе, када су млади људи у питању и на располагању смо им за све недоумице, уколико их имају у вези са вакцинацијом против Ковида 19.

Морам да нагласим да је захваљујући, пре свега успешној масовној имунизацији становништва, много боља ситуација и у Здравственом центру Врање, можемо да макар и на тренутак предахнемо. У Ковид амбуланти је до 40 прегледа на дневном нивоу. Јуче смо имали само две особе позитивне на корона вирус. Бележимо и пад хоспитализованих пацијената и ако се тренд опадања новозаражених настави ослободићемо зграду Психијатрије из Ковид система. Желим да истакнем податак да нити један пацијент од свих који су тренутно хоспитализовани услед заражавања корона вирусом, није вакцинисан, што директно упућује на то да је вакцинација дефинитивно најјаче оружје у борби против Ковида 19. 

Број вакцинисаних грађана Републике Србије првом дозом вакцине (Фајзер, Астра Зенека, кинеска и руска вакцина) у Врању је 23064, број вакцинисаних првом и другом дозом вакцине (Фајзер, Астра Зенека, кинеска и руска вакцина)  је 18869, број вакцинисаних грађана Републике Северне Македоније је 949 а укупан број датих доза износи 42882.

 

Ми смо у служби медицине рада омогућили додатне специјалистичке прегледе за све наше грађане који из одређених разлога страхују од вакцинације, као и вакцинални пункт и тај део нашег огромног система за вакцинацију где спада главни вакцинални пункт у Спортској хали, сви пунктови са мобилним екипама у сеоским срединама и колективима на територији Града Врања функционише беспрекорно, без проблема.

Морам да истакнем да је епидемиолошка ситуација несигурна и да у Здравственом центру Врање нема опшутања. Поред враћања у нонковид систем и даље су на снази све актуелне епидемиолошке мере. Морамо да будемо спремни у случају евентуалне флуктуације вируса и део Здравственог центра Врање мора остати у приправности тако да је план да поред инфективног и грудног одељења који ће остати у том режиму рада као пријемна болница, да се зграда старе Хирургије са капацитетом од 80 постеља сачува за евентуалне ковид пацијенте." - рекла је др Љиљна Антић и искористила прилуку да још једном апелује и позовала је све наше грађане да се вакцинишу:

"Дилеме нема. Вакцина је наш једини пут за стварање јаког имунолошког бедема који ће нас заштитити од Ковида 19, зато вакцинишите се!".

 

 

 

Image
Image
Image
produži život

Mени