ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу
ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ВРАЊЕ
ми бринемо о вашем здрављу

Свечаном академијом завршено обележавање Дана града

Након низа активности претходних дана , обележавање Дана града  и 144. годишњице ослобођења од Турака  завршено је свечаном академијом у сали Позоришта на којој су  лауреатима уручена наjвиша градска признања ,,31. jануар". 

Свечана академија почела је интонирањем химне „Боже Правде“. Високим званицама и бројним гостима обратио се градоначелник Слободан Миленковић. Он је својим суграђанима честитао празник, а потом подсетио  на важност историјског датума који се слави, а говорио је и о плановима за будућност.

''Данашњи дан је веома важан за наш град. Толико значајан да се занавек помиње и никад не заборавља. Тог хладног јануара пре 144 године чудо је водило наше војнике, чудо и храброст ,  пред којим би поклекнуле и највеће силе. Вођени патриотизмом и љубављу према својој домовини, изборили су најузвишенију вредност, слободу за своју домовину, за свој народ. У славу наших предака а за добробит наше деце и будућих поколења, морамо бити одлучни у борби за константан напредак и развој нашег града, да покажемо да смо достојни наследници храбрих ратника, да у слободи може све и да не постоје ограничења и недостижни циљеви,'' рекао је градоначелник.

Потом су уручена највиша градска признања заслужним поједнцима и установама. Специјално јавно признање ''31. јануар'' Скупштине града додељено  је професору доктору Браниславу Тиодоровићу, епидемиологу у пензиjи и члану Кризног штаба Владе Републике Србиjе за контролу и сузбиjање епидемиjе Ковид 19.

Међу добитницима наjвишег градског признања су и Служба за пнеумофтизилогиjу, затим Служба за инфективне болести и Служба за анестезиологиjу са реаниматологиjом Опште болнице Здравственог центра Врање. У категориjи физичких лица добитници су Бранка Марковић, професорка српског jезика и књижевности, Драган Мининчић Цига, издавач и библиофил, и Слободан Jовановић, вокално-инструментални уметник.

У име добитника присутнима се обратио професор  доктор  Бранислав Тиодоровић.

''Свој век провео сам ван Врања, града који је био и остао у мени увек непресушан извор инспирације и увек ћу му се враћати. Велики Бора Станковић је једном рекао: ''Свако мора да  има  упаљен фењер у глави, да му светли и дању и ноћу, јер ко не светли изнутра, тај не живи. Фењер помаже да боље види лица, предмете и све што се догађа. Без упаљеног фењера нема ни речи, приче у којој живот дише, јеца или се разлива од милине.  Цитираћу и Иву Андрићу, великог нобеловца: ''Живот није време које пролази, већ дани који се памте.''. Ово је дан који ћу памтити. Финансијски део награде, коју сам примио данас поклањам са посебним задовољством мојој ОШ ''Јован Јовановић Змај'', рекао је Тиодоровић.

На свечаној академији приказан је филм у продукцији Радио телевизији Врање о развојним плановима и пројектима који су успешно реализовани у протеклих годину дана. У уметничком делу програма наступили су Ивана Тасић, Биљана Васиљевић, Бранимир Стошић Каце, Светозар Вујић и Катарина Божић, као и уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“.  

Видео прилог можете да погледате ОВДЕ.

Извор: РТВ Врање

Image
Image
Image
produži život

Mени